• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
Емил
Здравейте, искам да разбера колко горе долу ще излезе строежа на покрив на къща около 70 квадрата?
Osiris - специалист
ааами смятай бе :?
сам ли ще си го правиш или ще викаш майстори
направи си чертеж на дъвенато конструкция или метална ако искаш виж колко материал ще ти трябва после виж цената на ОСБ плоскостите за 70 квадрата виж и Битум за толкова и за да не ти прави конденз някаква изолация и събери всичко :?
8180 - майстор
Колеги,
А някакъв читав сайт за конструкция на дървен или метален покрив.
Евентуално с дебелини на материалите и връзките. За един по-голям гараж+складче става дума- 22м2.
Благодаря
masteradmin - майстор
Ето тук съм качил 2 книги би трябва да свършат работа:
Книги списания и литература за строителство
8180 - майстор
Мастер, Благодаря.
Първото го бях гледал (Рустик). И двете са доста специфични.
Нещо не ми достига. Дай още нещо - може и на руски.
Трябва ми за 4-5м. без колони (светло), двускатно.
Не съм специалист естествено, но това което ме притеснява (мислено) - когато няма средна опора (под билото) ми се струва, че тежестта ще бута опорните странични стени "навън", още повече, че ми се иска в средата под билото да имам височина - демек нещо като "мансарден" и полу- такъв покрив, ако изобщо така му се казва.
Едноскатния ми се струва по-логичен, но вероятно трябват някакви ферми за тези дължини, а и не ми трябва височина навсякъде.
velsi - Почетен майстор
Аз на твое място бих се разходил до някое близко село. Стопански постройки с такива покриви колкото искаш. Все ще може да се взаимства някоя идея. А и старите майстори определено са си разбирали от работата.
8180 - майстор
Това е идея, но пак си трябва "акъл" някакъв.
Чувал съм от дядо ми, че на времето като видят някое подходящо дърво (не знам вид) не са го горили, а го прибирали за "еди коя си греда" - "ако не на мен на баджанака ще потрябва". Даже не е задължително да е права - дълга и здрава - има една такава дялана в неговата къща от 1927г. - не е мръднала. Сега многослойни, лепени ...., а масово тазгодишен чам.
Абе гледам разни картинки на т.н. американски къщи - тия редят талпи 5х10 (5х15)см. "на високо" и греди май избщо няма (някъде сдвояват същото). Не мога да им хвана магарията.
velsi - Почетен майстор
Ставаше дума за конструкцията. Остави засега материала. То ако става въпрос аз живея в къща строена вероятно някъде около 30-те. Ако видиш какви греди имам само...
За американците: не, че нещо...сестра ми е американски гражданин :) Та батко ми (зетя, също българин) поработи около година в тяхното строителство на къщи. Има си греди и то доста яки. По неговите думи централната носеща дървена колона е със сечение около 25х25 см и не може да бъде изправена от по малко от 10 човека. Естествено всико е импрегнирано доста качествено. Стените са рамки от греди, кове се всичко на земята и после се изправя. Вътре и вън обшивка, а посредата - вата. В кухината минават и всички кабели, тръби... Интересното е, че тавана на първия етаж (пода на втория се прави от дъски, които се редят прави една до друга. Сигурно става доста яко и няма как да се изметне.
Стефан - майстор
Ето това е покрива на моята къща, която съм строил сам преди доста години. Вижда се, че покрива е повдигнат, има странични тавански прозорчета.
На 2 м от пода на тавана е монтирана хоризонтална греда, здраво захваната със скатните греди. В средата, под билото е монтиран малкия "поп".
Предстои / когато имам време / тавана да се разграфи и обкове с ламперия, със съответната изолация, и да се направят обитаеми помещения.

Съжалявам, но снимката изглежда зле. Нямам представа защо е така. В оригинал е добре.

Прикачен файл

P7290001.JPG
P7290001.JPG (22.22 KиБ) Видяна 36478 пъти
8180 - майстор
Стефан,
Благодаря за разясненията. При мен опорите (стените на стаята) 2м трябва да ги няма.
Абе трябва си ми конструктор.
  • 1
  • 2

Тема "Покрив на къща" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: