Най - вълнуващия въпрос зимно време.
petrov_ - специалист
предстои ми изграждането на парно на газ, прекарах тръбите купих радиаторите. но не знам дали да сложа термо глави или обикновен кран. майстора който ми прави инсталацията ми каза че термоглавата представлява обикновен кран който е разграфен и е по чувствителен. това така ли е?аз си мислех че представлява нещо като термостата на колата като се затопли в стаята той затваря топлата вода и обратното.ако не е така имали смисъл от термоглава.предварително ви благодаря.
romanpm - майстор
Много правилно ти е казал майстора ! :-D
Bobivan - специалист
Излъгал те е " майстора"...
montoya - майстор
Човека пита, а вие взехте да го хвърляте на "Въчко у баса"
Термоглава Honeywell модел Thera 4 Classic

Термостатична глава Thera-4 Classic с вграден сензор. Модерен и ергономичен дизайн, малък размер. Стандартен цвят RAL9016, предлага се и в няколко нюанса на сивото. Икономичен при позициониране на степен 3. Сензорни качества при номинална температура 6-28 градуса по Целзий.

ПЕСТЕНЕ НА ЕНЕРГИЯ
Отчитайки всички допълнителни притоци на топлина в помещението(от слънцето, хората, от ел.уреди и т.п.) вентилите Heimeier снижават консумацията на топлинна енергия (до 20% годишно), което означава намаляване на разходите за отопление, а заедно с това и ограничаване на замърсяването на околната среда.
Heimeier притежава сертификат ISO 14000, гаранция за екологично производство.
НЕРЪЖДАЕМО ТЯЛО НА ВЕНТИЛА
Всички части на термостатичните вентили Heimeier са отляти от бронз-устойчиви са на корозия (включително корозия от цинк). Благодарение на подходящо профилираната вътрешна повърхност, вентилите Heimeier се отличават с ниско хидравлично съпротивление (висок kv коефициент) и много ниско ниво на шум.
НЕ ИЗИСКВАТ ПОДДРЪЖКА
Употребата на уплътнения от вида мета-метал между втулката на вентила и тялото му (самоуплътняващи се връзки месинг-бронз) и двойният О-пръстен на шпиндела осигуряват херметичността на вентила. Силната противостояща пружина не позволява залепването на вентила в гнездото дори след като престои затворен много дълго време.
ВСИЧКИ ФУНКЦИИ В ОСНОВНИЯ ВАРИАНТ
Най-популярният вариант на термостатичната глава Heimeier - вида К има всички основни потребителски функции. Тя е осигурена с памет за най-често ползваната настройка, с нощен праг (възможност за настройка на нощна температура без визуален контрол), с блокировка на избраната температура и възможност за ограничаване на диапазона на настройките.
УНИФИЦИРАНА РЕЗБА
Всички подобрения на продукта не са довели до промяна на резбата за свързване през последните 30 години. Това означава, че всяка глава става за всеки вентил.*
* с изключение на специалните варианти
КОМФОРТ ОТ ОТОПЛЕНИЕТО
Термостатичните вентили Heimeier поддържат постоянна температура в помещенията, независимо от външните условия.
НАЙ-ВИСОКА ПРЕЦИЗНОСТ
Хистерезисът е един от най-важните фактори, определящи прецизността на регуливане. Термостатичните вентили Heimeier отчитат най-ниския хистерезис (0.2К), което означава, че те най-точно регулират стайната температура.
ТЕЧЕН СЕНЗОР
Всички глави Heimeier са осигурени с течни сензори. Тридесет годишния апит доказва, че единствено главата с течен сензор дава гаранции за качествено регулиране и правилно функциониране на инсталацията.
БЪРЗА ВЪЗВРАЩАЕМОСТ
Вентилите Heimeier се отличават с едни от най-кратките срокове на възвращаемост.
СУПЕР КАЧЕСТВО
Доказателство е най-престижния тест “Stiftung Warentest”, при който продукцията на Heimeier печели четири пъти подред първо място през последните 16г. измежду всички европейски производители на термостатна арматура. Тестът се провежда от Независимата асоциация на потребителите в Германия.
Продуктите Heimeier притежават сертификат ISO 9001 и се продават в повече от 40 страни по света.
Ти си решаваш!
LazarGanev - "Велик майстор"
Научи му името най-сетне - стига си му викал "майсторе".
petrov_ - специалист
много ви благодаря за информацията.а колко може да струва тази глава Honeywell,гледах едни herz мисля че така се казваха за 20 лева какво ще кажете за тях?
ironlady - модератор
За твое добро е да си сложиш термостатни вентили с термоглави,ако не се лъжа бях сложила някъде и картинка с анимация?
Термостатен радиаторен вентил Honeywell ъглов - 12,16лв
Термостатна глава Thera 4 - 16.00лв

Herz съще са хубави, но са по скъпички,не може да са 20,00лв
Bobivan - специалист
Aко си тертиплия-паралия можеш да си сложиш и радиаторния контролер:
http://europe.hbc.honeywell.com/product ... r40n1.html

Само 160 кинта,кво му плащаш....
LazarGanev - "Велик майстор"
Най-добре се управлява котела със стаен термостат + външна сонда и съответно дава икономии, които изплащат вложението. Но да слагаш газов котел без стаен термостат или термоглави, а само с обикновени кранове е пълна глупост.
petrov_ - специалист
аз съм вземал стаен термостат но той ще стои в едната стая а на другите стаи мисля да сложа термоглави мисля че така ще е най добре.ако греша нещо поправете ме

Тема "моля за съвет" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: