Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
joe007 - специалист
Тани написа:
http://www.proshop.bg/rw/items/2221101- ... -1200.html
Fronius - TransPocket 1200 - Заваръчна техника - Инверторни апарати - Електродъгови - Монофазни
Колега поне вземи 150А апарат,на 120 му е много малко ПВ-то.
Тани - модератор
Видях , че съм сбъркал линка , но точно тогава се сбъгяса сайта! На мен по принцип не ми трябва електрожен , а за редките случаи в които ми трябва имам един класически - доста тежък , но по- мощен от пернишките , а тези са мноого леки и удобни. Когато ми потрябва по-често може и някой друг модел да взема или телоподаващо - според работата.
LazarGanev - "Велик майстор"
Тани написа:
Видях , че съм сбъркал линка ...
Но не си сбъркал адреса :2thumbs: ! Имам ТОЗИ и съм страшно доволен, както и всеки който е работил с него! С 2.5мм електроди пее на 90А! Не съм му взел още горелка за аргон, но планирам (засега няма и кой да работи с аргон).
Тани - модератор
Аз ли не съм запомнил добре цените или са ги вдигнали?
LazarGanev - "Велик майстор"
Преди година и половина цените бяха същите в "Киров"
stambe78 - помощник
Здравейте,интересувам се за инверторен електрожен кракрата ми дотегна искам да попитам за този fronius 1500 от 1629лв дали ще може да заваря 0.8или1мм дебелина защото кракрата не може.Чувал съм че инверторите реално заваряли 0.8мм но искам да си каже мнението някои който го има.
LazarGanev - "Велик майстор"
Имам го, но не съм работил с такава дебелина. Основно заварявам тръби. Мога да ти го предоставя за проба, ако си донесеш детайли.
joe007 - специалист
Електрожена не е подходящ метод за заваряване на тези дебелини(0.8-1мм).Те по принцип се заваряват трудно дори с най-доброто за малки дебелини-ВИГ (аргон) или МИГ-МАГ(телоподаващо). На пазара трудно се намират електроди под 2.5мм а за 0.8 ламарина ще ти трябва най-много електрод 1.6мм.??? За самата машина не е проблем,повечето инвертори почват от 5 ампера и реално няма електрод който да гори на такъв слаб ампераж.
LazarGanev - "Велик майстор"
Така е. Този модел има възможност за ВИГ, но нямам горелка.
rosenred - специалист
На работа използвам Фрониус Транспокет 150, и мога да кажа,че е перфектната машина за монтажни работи на изделия с дебелина между 2-10 мм.Наскоро си купих за в къщи пак инвертор но на словенската фирма "Искраварение" модел Ксента 160 ТС.Определено
ксентата ми е по неудобна за работа когато използвам "Норд",може би защото има вградени опции като хот старт и антистикинг или още не съм и свикнал.Факт е ,че с фрониуса такива затруднения нямам.

Тема "Какъв електрожен да си купя и от къде,да не е много скъп" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: