• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Тани - модератор
lyki написа:
Има си необходим наклон (едно-две на сто), всичко друго е оставени ръце на майстор!

Ако това значи ,че залепено със силикон ше стане естетически по красиво и стабилно ,не съм съгласен .При стандартен наклон ,ако задната част на моно блока е на нула , то в предната при всички случаи ще ти се получи фуга не по малка от 10мм.
Всичко в крайна сметка зависи от рутината и възможностите на майстора.
Съжалявам че нямам възможност да ви покажа мои работи , по времето когато съм ги правел нямаше така масово нито компютри нито скенери нито цифрови апарати.

Някой от нас двамата не е много добре със сметките :-D Нима искаш да кажеш че най малката основа на моноблок е ЕДИН МЕТЪР? :?

А за здравината може да пробваш и сам. Залепи една мивка без ботуш с цимент и друга със санитарен силикон и като изсъхнат им развий гайките на крепежа. То ще си покаже!

Относно естетиката вече няма да споря - на който както му харесва! На мен лично по ми харесва със силикон , отколкото цимент!
lyki - специалист
Забутахме се в безмислен спор, но ще ти отговоря Тани, 1% наклон на баня много рядко съм срещал. По често са 2% и повече.Колкото пъти съм се опитвал да обясня на някой клиент за безмислието на по голям наклон съм срещал неразбиране и настояване за по голям такъв.
А в случая говорехме за стабилноста при използване на моно блок поставен в единия си край на пластична гума (каквато е силикона)а не за здравината на залепването на мивка със същия. Ако ти направи впечатление не отричам използването на силикона ,просто темата бе по същество за запълване на моно блок с пясъкоциментов разтвор и споделих личен опит.Даже не съветвам питащия да лепи с ЦИМЕТ , а с теракол. След което фугата се обработва със същата фугираща смес като на теракота и става не лошо според мен.
А това че използването на не лошите техники на строителство от миналото ти навяват някакви политически асоциаций от същия период,то това нее по съществото на темата :wink: :lol:
Тани - модератор
Е аз пък бях казал на фаянсаджията да направи 1 % наклон на тази баня заради душкабината , но той нали си е "майстор" от десет години , а аз от няколко месеца , та ще му казвам какво да прави! :-D Ето какво из***

Прикачен файл

P10307361.jpg
P10307361.jpg (137.33 KиБ) Видяна 12478 пъти
emil_v r - майстор
Гуноф , ще пукнеш седалото с цемент . Тва се правеше поради липса на други лепила , тайното оръжие беше добавка от азбест на влакна . Само тогава не се пукаше сед. ,и фащаше здраво като Съветският съюз . Със силикон монтажа се казва " пияна вишна " , заради наклона :-D и е пределно здраво . Аз ги лепя с теракол флекс , като го хоризонтирам прецизно с дървени клинчета , на сутринтта издълбавам лепилото 5мм ,и се фугира с фугин :) (фугомаса)
Следващият път си снимай тръбите преди замазката .
Майкоо , баси наклона . Нали количеството Н2О отива в коритото .
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Тани написа:
Е аз пък бях казал на фаянсаджията да направи 1 % наклон на тази баня заради душкабината , но той нали си е "майстор" от десет години , а аз от няколко месеца , та ще му казвам какво да прави! :-D Ето какво из***
Честито да ти е!
Ако може, един много личен въпрос ...айде няма да питам. :x :x :x
emil_v r - майстор
Драги съфорумници . Вижте колко мнения имате вие , и колко аз (590 бр. ) ... .
Къде съм аз - къде сте вие?
gunoff - специалист
ОК,
На мен идеята със силикон ми допада много повече отколкото да лепя чинията с някакво циментово лепило, но просто искам контактната площ да е по-голяма. На вилата съм залепил гърнето точно по този начин, само дето изпуснах момента когато майстора напълни чинията с
разтвор - затова и попитах. Не може да ме убеди който и да е, че силен разтвор на цимент при втвърдяването си няма да счупи чинията, по-скоро е майсторлък ( или късмет ) обратното. Все пак да поясня - говорим за обръщане на тоалетната чиния и напълване на кухината отдолу с разтвор. Цялата.
Вариант е и да се добавят пълнители: парченца итонг, тухли или дори хартия или пък пяна да се експандира най-отдолу, че като го гледам като нищо ще събере 10-ина литра.
Идеята да използвам само силикон изглежда все по-привлекателна... :?
Благодаря на всички за мненията !
Оказва се, че във времето всички по-горе изброени методи се доказват като работещи. Сега трябва само да избера начин. :-D
SHL - специалист
gunoff написа:
ОК,
Не може да ме убеди който и да е, че силен разтвор на цимент при втвърдяването си няма да счупи чинията, по-скоро е майсторлък ( или късмет ) обратното. Все пак да поясня - говорим за обръщане на тоалетната чиния и напълване на кухината отдолу с разтвор. Цялата.
Вариант е и да се добавят пълнители: парченца итонг, тухли или дори хартия или пък пяна да се експандира най-отдолу, че като го гледам като нищо ще събере 10-ина литра.

В грешка си за спукването на чинията. Що се отнася до пълнежа с цимент, пясък и всякакви пълнители на чинията от долу, пак си в грешка. Ако беше правилно, това щяха да го правят още в заводите - изливат едно дъно на тоалетната чиния от долу и готово, на пазара.
Съветвам те да се довериш на силикона, както и виждам се убеждаваш вече. Не се знимавай и с тази "по-голяма контактна повърхност" - просто е безмислена работа. Тани е прав - здравината на силикона е изключителна. Все още има хора, които не вярват в това. Нанесен правилно силикона, няма пускане. Мога да дам и пример, когато трябваше да се постави коляно за една пералня зад шкаф на мивка. Мивката беше алпака и я бях залепил вече за плочките. Коляното не влизаше за 1 сантиметър между шкафа и стената. Тябваше да влезне от горната страна, където беше близо ( 10см. ) до ръба на мивката, тоест с изнасяне на долната страна на шкафа не става. Излишно е да казвам, че всички опити да дръпнем тоя шкаф с 1 см. отанаха напразни. Най накрая взехме лост и напънахме мивката, горе при силикона и едновременно дърпахме долу шкафа. След 2 опита успяхме да вкараме коляното на мястото му.
Резултата беше, че силикона не пусна и за момент алпаката. Там където напъвахме със щангата, подаде самата алпака. Борда на мивката се изкриви, а силикона така и не се отлепи.
Мисля, че по-ясен пример от това няма как да ви дам. Ходя ли си до село скоро ще снимам мивката и ще ви покажа резултата тук.
  • 1
  • 2

Тема "Какво съотношение пясък-цимент за лепене на тоалетна чиния ?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: