• 1
  • 2
Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
mmm321 - напреднал
Здравейте! Искам да помоля за мнение по въпроса, дали може да се боядиса ето това нещо на снимката. Просто ми е като трън в очите с тези плоскости от два цвята /особено кафевия/. Това, което ми се иска е да мога да го боядисам или в чисто бяло, или в бяло с някакви отенъци, но без да изглежда като намацано с блажна боя, или пък след време да почне да прозира стария цвят...
Ще съм Ви благодарна, ако помогнете с акъл, защото това не е единственото от подобни материали в дома ми, което искам да префасонирам. А причината е, че ме е ударила бялата вълна :)
Благодаря предварително![/img]
mmm321 - напреднал
Преди малко не успях да кача снимката.

Прикачен файл

SP_A0493.jpg
Ето го
SP_A0493.jpg (94.08 KиБ) Видяна 21694 пъти
housedoktor - майстор
Няма проблем да го направиш.Най лесно е със спрей , но е добре и да го лакираш после с мат лак
anmoll - специалист
Според мене доста е рисковано,да не вземе да ти се надуе на места например кантовете са проблемни/не можеш да си сигурен дали са добре залепени.На някои мебели пише: Не боядисвай!/покритието им е хартиено предполагам/,а и повърхността на плоскостите е много гладка/говоря за снимката,която си приложил/.
Опитай върху парче плоскост-дали ще ти хареса как става,тогава рискувай.
mmm321 - напреднал
Аз така и предполагах. Но все пак с каква боя трябва да опитам, колко време да изчакам за да се видят евентуалните дефекти от боядисването и има ли нужда от предварителна подготовка или направо с боята?
bibiqn - специалист
Може да пробваш и с фолио.Има доста богата гама като цветове.
mmm321 - напреднал
Ами честно казано не харесвам фолио, придава на мебелите евтин вид и неминуемо се разлепя.
mmm321 - напреднал
О, чак сега видях съвета на housedoktor, нещо го пропуснах под снимката... Би ли ме насочил какъв точно спрей ми трябва?
bibiqn - специалист
Всеки си има мнение.Преди 2 години си налепих хладилника и още не се е отлепило фолиото.А тва за евтиното не си прав,има страхотни имитаций,който почти немогат да се разбере че е фолио,но при положение че е сложено добре.
mmm321 - напреднал
За хладилник ще се съглася, но върху плоскости или дървени мебели наистина си личи, че е фолио. Освен това повърхността на фолиото се драска бързо. Иначе за хладилник или пералня и т.н. дори мисля, че е по-доброто решение. Аз съм виждала и двата уреда с бяло фолио - изглеждат сякаш са взети току що от магазина. Боя се, че ако сложа бяло фолио върху дървени мебели или от плоскости, ще започнат да изглеждат като метални.
  • 1
  • 2

Тема "Боядисване на мебели" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: