• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Radoslaw написа:
Малко информация под сурдинка за този им клип който си показал,почти всички притежатели на този котел за минали на пелети????Според теб това случайно ли е?Един котел с горелка само на чипс струва около 10-12 хиляди евро и то в сайта ,който ти препоръчват.Не искам да те разубеждавам,но нещата не са толкова елементарни.Чипса изгаря много бързо,времето за подаване ,трябва да е много по голямо от това на пелетите.Двигател ,редуктор ,контролер трябва да са спесифични и съответно,доста по скъпи.За сведение бях го публикувал май и в тази тема,само двигателя е между 550-600 лв.С двигател от чистачки на Лада и барбекю,предполагам си наясно,че не става.Не искам да те отчайвам,по принцип света е за смелите и дръзновенните.Просто само давам малко информация.
Показания Пелетерм V2 Био е комбиниран за пелети и чипс, шнека му е съвсем различен от обикновения Пелетерм
V2 - много по-здрав и скъп, за да може да прекарва и чипса. Това, че може да се избира между двете горива е заложено в концепцията - каквото ти е изгодно в даден момент - това гориш. Пазарът на чипс в Бг не е развит, за разлика от пелетите и като си намери човек пелети за 250-300лв, защо му е да търси чипс? И обратно - като намери чипс изгодно, ще мине на него. Двете горива са близки, не е като да гориш въглища. Колкото до времето за подаване - то зависи от производителността на шнека. Мисля че 30 секунди подаване си е много, стига шнека да е адекватен
joro39 - специалист
това можах да постигна с мойто котелче на трета степен
Прикачен файл:
20141118_191933.jpg
днес пристигна терметъра
rosso666 - специалист
с къв котел си и ка колкко киловата ти е горелката в този момент
plamenmaistora - специалист
как да измерим колко килиовата е горелката.?моя е турски но вади 120 гр димни газове на 3 ст.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ако калоричността на пелетите ти е 4.7кВтч, както е прието по стандарт и приемеш, че котелът ти усвоява поне 4 от тях (грубо), то засичаш колко килограма гори на час, умножаваш по тази цифра и получаваш мощността в момента. Засичането става като изкараш маркуча от горелката и го сложиш в една торба за да събереш количеството което пуска шнека за 6 или 10 минути, после умножаваш по 10 или по 6 (зависи за какво време си засичал) и си готов. Докато засичаш може да пускаш ръчно по някоя шепа в тръбата на горелката. :wink:
filmatoplo - майстор
:-D Това е крадено от Торч нали :lol: .
mityom - специалист
моята на 3-та степен е около 32 кв и при дигане на котлето от 20 до 60 г температурата на димните газове е около 120 г а на 2-ра при 17 кв и загрял на 55 г котел около 80-90 г измервам ги с цифров термометър от мултицет допрян добре във фугата на гофрирания гъвкав димоотвод,не знам колко е достоверно ,но котлето е желязно без много ходове на газовете та ми се струва добре
plamenmaistora - специалист
Промених си настройките както писа филма цикьл 10 секунди 3 ст 2,2 2ст 1,7 1ст 1,1 изчакване цикьл 35 секунди ,шнек 2 секунди.
така май е по добре.
БЛАГОДАРНОСТИ ФИЛМЕ :2thumbs:
plamenmaistora - специалист
Аза вентилатора настройките неса окончателни понеже в нашия град има някакьв проблем с ТОКА и много често мисе менят оборотите.
сложих стабилизатор има разлика но несьм доволен ,работя по вьпроса.
rosso666 - специалист
за последните 24 часа разхода ми е около 16 килограма за 70квадрата къща с 8 см изолация и бойлер 120 литра .
дневна темп.22 градуса нощна 19градуса.Само турболатори трябва да си направя на котела(юнкерс) но като имам време.
помпа на вило и работи на 2-ра скорост.Настроените мощности са : 10кв.;9кв;7кв.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: