Работа с гипскартон за напреднали.
Ето я фугата.Мисля, че е около 1см. Акрилен уплътнител какво ще рече? Силикон ли? А как да догодя прав ъгъл? Извинявам се за лайшките въпроси, ама 130 лева за прозорец на майстор ми се виждат много, пък и от майстори вее се наплаших тотално, та ми се ще да пробвам сам, пък ако е чак толкова трудно тогава ще викна някой.

Прикачен файл

DSC00276 [640x480] [640x480].JPG
DSC00276 [640x480] [640x480].JPG (22.18 KиБ) Видяна 50195 пъти
rusev - специалист
Акрилният уплътнител е вид силикон, който обаче може да се боядисва, защото обикновения санитарен силикон не подлежи на боядисване.
До колкото виждам стена, на която е сложен прозореца си има достатъчно прав ъгъл. Изрязваш пяната успоредно на рамката на джама и перпендикулярно на стената. Няма как да не се получи прав ъгъл, защото дограмата е права.
Да разбирам, а този уплътнител как точно се изглажда? Със шпакла ли? Благодаря много за обясненията! :gott:
rusev - специалист
В туба като силикон, нанася се с пистолет за силикон. След това се заглажда с подходящ инструмент може и шпакла, но трябва да е навлажнена.
Добре, много скоро ще опитам и ще пусна снимки тук. Още веднъж хиляди благодарности за съвета!! Само последен (надявам се) въпрос- Каква марка да купя, аз съм ползвал санитарен силикон на хенкел и останах доволен, но не знам те дали произвеждат Акрилен уплътнител.
rusev - специалист
http://www.elitsa-3.bg/pu_foam/selsil.htm

http://www.thispay.com/catalog/index.ph ... uctId=2190

Мисля, че и Хенкел имат акрилен силкон. В Практикер и по-големите магазини има голям избор от силикони, търси златната среда в цените.
С линковете по-горе давам само инфо за акрилен силикон, не съм използвал тези марки.
Още веднъж благодаря адски много. Ще пиша тук за резултата.
masterval - майстор
Ivanoff написа:
Ето я фугата.Мисля, че е около 1см. Акрилен уплътнител какво ще рече? Силикон ли? А как да догодя прав ъгъл? Извинявам се за лайшките въпроси, ама 130 лева за прозорец на майстор ми се виждат много, пък и от майстори вее се наплаших тотално, та ми се ще да пробвам сам, пък ако е чак толкова трудно тогава ще викна някой.
Пишеш в тема, отворена от друг, та от това идват неразбориите с мрежата.
Ако забелязваш, между двата случая няма много общо, нали? Обръщането при панел и при тухла е различно като технология.
Ама 130 лв за позорец? :-D Да ти имам прозореца (или майстора). С материалите повече от 8 лв на метър мисля, че е грехота в панелка, ако не и 7 лв. Така си мисля.
С акрилат процепа от 1 см няма да можеш да затвориш качествено, ако следваш цитирания по-долу съвет.
"Акрилният уплътнител е вид силикон, който обаче може да се боядисва, защото обикновения санитарен силикон не подлежи на боядисване.
До колкото виждам стена, на която е сложен прозореца си има достатъчно прав ъгъл. Изрязваш пяната успоредно на рамката на джама и перпендикулярно на стената. Няма как да не се получи прав ъгъл, защото дограмата е права."
subzero - специалист
значи и мен ме интересува тази тема!сложиха ми ПВЦ дограма и естествено я уплатниха с пяна!разтоянието не е мн голямо 2-3 см и ме интересува с какво да го обърна?понеже в момента си измазвам стените с варо-цементен разтвор и ме интересува мога ли с него да ги обърна или няма да хване върху пяната :? трябва ли да я намокря или изобщо какво трябва да направя?мерси предварително за отг
velsi - Почетен майстор
Можеш спокойно да обръщаш с варо-циментова мазилка щом с това работиш в момента. Върху пяната хващат всички строителни разтвори, няма от какво да се притесняваш. Пази дограмата от песъчинките!

Тема "Питане за обръщане около прозорци." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: