filmatoplo написа:Бая е пепелта от слънчогледовите -почти 50-60% , котела трябва да се чисти и по скоро от седмица , ще ти писне и ако го занемариш -разхода скача двойно .Има все пак разлика от пелети до пелети , но истината за слънчогледа е някъде там ,да нямаш ядове само дървестни в ГрейкотоДобре де аз като взема горелката какви пелети да си взема за настройка.Ако взема слънчогледови мога ли да премина на дървесни веднага или ще трябва да се донастройва и обратно ако взема дървесни и после сложа слънчогледови?.Бих се навил ако са 150 лв тона .
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lakosste
- специалист
15644 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
koliaaa
- помощник
koliaaa написа:Здравейте,Никой ли няма опит с тази комбинация?
Доста четох из форума и реших и аз да мина на пелети. Насочил съм се към горелка Грейко.
Котелът ми в момента е на ЕРАТО LINK 25.
Въпросът ми е удачна ли е тази комбинация, трябва ли да се слагат някакви турболатори за завихряне на димните газове?
В началото на темата видях снимки на такава комбинация, но горелката там е монтирана на долната вратичка, това по-добър вариянт ли е?
При този котел димните газове излизат през долната част на котела, но горе има клапа, която се отваря при зареждане на дървата, за да се изведе по-бързо дима. При вариянта с горелката димните газове отгоре ли ще се извеждат или отдолу?
filmatoplo
- майстор
Котела Линг копира Атмоса , тоест камерите му са почти еднакви .Става Грейко на долната врата , но камерите се преграждат по вертикал .Това е вариант 1 , номер 2 е да си купиш котела с горелката Грейко
koliaaa
- помощник
filmatoplo написа:Котела Линг копира Атмоса , тоест камерите му са почти еднакви .Става Грейко на долната врата , но камерите се преграждат по вертикал .Това е вариант 1 , номер 2 е да си купиш котела с горелката ГрейкоБлагодаря за отговора!
Може ли някаква скица как да преградя по вертикал? Със заваряване ли трябва да стане?
filmatoplo
- майстор
Скица няма , правиш си шаблон от картон , изрязваш си от ламарина 4 мм и ги внедряваш в камерите , като в горната камера се оставя разстояние 12-15 сантиметра от тавана да преминават газовете от предния в задния отсег .
koliaaa
- помощник
filmatoplo написа:Скица няма , правиш си шаблон от картон , изрязваш си от ламарина 4 мм и ги внедряваш в камерите , като в горната камера се оставя разстояние 12-15 сантиметра от тавана да преминават газовете от предния в задния отсег .А трябва ли да се заварят в камерите, и къде може да се заварява, че да не пробия водната риза?
filmatoplo
- майстор
Не се заварява , плътно се вкарват , тук там по ламарината се заварят предварително шпилки от арматурно желязо да ограничават колко влиза на вътре , и да не се завърти по време на работа , ламарините трябва да могат и лесно да се махнат при по генерално почистване
.Днес бях при Атмоса който така съм направил -направо фучи , човека е мн доволен , цяло лято топлил 1400 литра вода за бгв за хотела си с по 1 тон пелети на месец , котела и горелката са 50 киловата .Зимата каза че изкарал с 8 тона , 3 етажа по 135 квадрата всеки етаж .

YordanTsvetkov
- напреднал
Някой знае ли дали Greyko ще участват на Пловдивския техн. панаир?
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература