Жилището на най-малките
hkoko - специалист
В този сноп освен медните тръби входна и изходна /дебела и тънка/ минава кабела за захранването на външното тяло и един шлаух за конденза на вътрешното.Именно заради този шлаух е даден този наклон.Ако наистина решиш наново да къртиш и вкарваш тръбите в стената побързай,с времето от преминаването на фреон медните тръби стават доста твърди.А майстор наистина ще ти е нужен поне за тръбите ,за да не оплескаш работата с фреона като го събираш във външното тяло.По-добре помисли да ги скриеш с някакъв орнамент от гипскартон и сложи зад него скрито осветление.Ако ти се срува трудоемко поразходи се из магазините за стиропорени первази има доста големи от тях.
Тези кабелни кутии стоят страшно грозно както и да ги боядисаш.
masteradmin - майстор
Трябваше да попиташ педи да ги монтират сега вече....... Аз лично бих ти препоръчал да вкопаеш само кабела с тока, защото гледам, че не си предвидила даже захранване. Колкото до тръбите варианти да ги скриеш колкото искаш.
1. Най широкия кабелен канал който може да намериш.
2. Правиш чупка с гипс картон и след шпакловка и боядисване става като част от стената.
3. Правиш стенен шкаф и тръбите минават през него.
4. Някакви растения ???

Честно казано никой вариант не ми е любим, но вкопаването на тръбите хем ще ти струва много пари, хем така ми изгоря един климатик (компресора), защото била влязла мръсотия при демонтажа - в този случай гаранцията не важала и ме посъветваха да си купя нов климатик вместо да сменям компресора.
trevora - специалист
Здравейте!Днес вече ми се струва ,че имам някаква идея какво да ги правя тия грозотии,и се надявам в скоро време да кача и снимки.Благодаря на всички ,за отговорите и идеите които получих.Да видим каква ще я спретна сега :-D
trevora - специалист
Здравейте,аз също не ги виждам снимките,но със сигурност и нищо не съм трила,нямам идея какво е станало,но сега ги пускам на ново :)

Прикачен файл

2.JPG
детската стая сега
2.JPG (15.07 KиБ) Видяна 8916 пъти

Прикачен файл

3.JPG
хола сега
3.JPG (17.59 KиБ) Видяна 8916 пъти

Прикачен файл

1.JPG
детската стая преди
1.JPG (16.23 KиБ) Видяна 8916 пъти
jel4o - специалист
Абе интересно защо и аз не ги виждам тия пусти снимки та да разбера за що иде реч? :?
beos - напреднал
Здравей! Кофти са тези тръби да провисват така от средата на стената, според мен можело е и без да го центрирате този климатик да си функционира добре и по-лесно да се прикрият и не толкова фрапиращо да се виждат ..
Аз избрах ъгъл за монтаж, като за целта намерих разклонителната кутия, която подава кабел към контакта който е под нея и изведох контакт, поне кабела да не ми виси от климатика по стената, защото с кабелен канал е меко казано дразнещо и грозно.

Ето за какво говоря ...

Изображение

На твое място бих се решил да преместя климатика по към прозореца и тръбите да не се набиват толкова много на очи ....

едит: Говоря за климатика в хола .. за детската стая, си мисля, че трябва най-вече да се съобразиш да не духа върху детенцето, когато спи и играе..
Последна промяна от beos на вт сеп 23, 2008 8:41 pm, променено общо 3 пъти.

Тема "Я сега ми кажете,какво да го правя това???" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: