• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
sameks - специалист
В много нови проекти на сгради част от ВИК инсталацията е предвидено да се изпълни от ПЕ тръби с ал. вл.Ако е опасно кой ще им пусне проекта?
Domashen_maistor - специалист
Sameks, има различни видове тръби с ал. вложка. За топлата вода те дори са за препоръчване. Но има и парнаджийски.... Проектите трябва да се четат, внимателно!
jel4o - специалист
И полипропиленовите и тръбите с ал. вложка си имат място за приложени е.Работил съм и с2-та вида,според това какво ще правя.
За ВиК строих през 2001г.-нямаше тогава (при нас ноне) такива с ал. вложка и сложих-полипропилен.
За парното-правих през 2004г.-използвах с ал.вложка-от добър приятел винаги ще намериш поялник за снадките и от две-три мнения ще знаеш правилната технология,без да теи се налага да викаш майстор(мен наприпер за пет снадки-за около 35 м. работа ми взе 25лв)
Затова, според мен всичко е въпрос на добра сметка и избор, а отгносно разни спецификации и каталожни номера и тем подобни не тряаа да се доверяваме-все пак живеем в Цървуландия-тук всичко е възможно.
Успех на всеки инициатор направи сам.
sek.1 - специалист
Един турски поялник за полипропилен струва около педесет лева с първата свършена работа се изплаща и после си остава за тебе аз си купих такъв преди три години на фирма Акарсу вече е направил десетина бани и кухни и си работи идеално.
jel4o - специалист
Да така е -турския поялник ерешение-евтин е и върши същата работа като марковия-който е в пъти по-скъп. :lol:
tinalex - специалист
jel4o написа:
Да така е -турския поялник ерешение-евтин е и върши същата работа като марковия-който е в пъти по-скъп. :lol:
И аз подкрепям.
tassel - специалист
Здравейте,
Вчера приключих с подмяната на тръбите, но се появи едно проблемче. Едната от връзките със старите тръби се появиха капки. Отначало за една вечер капнаха около 10-15 капки. Сега обаче вече няколко часа стои само една капка. Та се питам, дали да не изчакам още малко и да видя, дали ще спре напълно или да режа и да лепя наново. Хич не ми се ще второто, защото пак ще трябва да къртя - писна ми вече. Или нещо друго? :?

Прикачен файл

ремонта.jpg
ремонта.jpg (117.54 KиБ) Видяна 25371 пъти

Прикачен файл

ремонта2.jpg
ремонта2.jpg (198.84 KиБ) Видяна 25371 пъти
vidrata - специален-специалист
От къде капе от резбата или от спойката на фитинга към ППР тръбата и какво нави на резбата на поцинкованата тръба ?(тефлон или калчища???)
montoya - майстор
Според мен на тия два фитинга мястото им не е нат изобщо и е безпредметно и без рязане няма да се разминеш. Аз бих отрязал на тия две места и направо с едно коляно и една муфа на дългата част на тръбата си правиш сглобката. Ако е трудно да мръднеш тръбите за да завреш лепачката нагряваш първо муфата за двойно време примерно около 16 - 20 сек- и после за около 5 сек. тръбата и ги слепваш.
Ако са кълчища на тая връзка може и да закисне и да спре да капе!

Прикачен файл

2_465.jpg
2_465.jpg (35.25 KиБ) Видяна 25363 пъти
Time2Burn - специалист
Странен преход от метал към ППР. Гледам и не вярвам на очите си, как го направи? Сам ли го прави?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "монтиране на полипропиленови тръби" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: