Най - вълнуващия въпрос зимно време.
stereofonix - специалист
Здравеите колеги.Имам едно малко въпросче и съответно ще търся съвет или предложения. Така имам едно котел4е правено преди 20-на години на дърва и въглища. Това котел4е захранва радиатори които отопляващи къща на площ 150 квадрата. Преди няколко години имаше лек ремонт на него и след ремонта му беше махнат "кожуха" който беше стъклена вата. Сега искам да го "санирам" или "опаша" с някаква вата така че по малко да се губи топлина на вънка. Какво бихте ми препоръчали и ако може да е някаква огнеопорна вата тъи като ако при едно евентуално отваряне на вратичката за добаване на дърва и прехвърчане на изскра от огъня да не се запали ватата.Благодаря Ви предварително колеги.
popovvv - специалист
Каменна вата с алуминиево фолио от едната страна.Ватата издържа до 800гр. и се използва навсякъде където се изисква пожаробезопастност на топлинната изолация.Продава се на рула с ширина 1м. и дължина около 10м.Много лесно се огъва и реже, без да се разпада.Върху ватата рабицова мрежа и измазване с теракол Ф.Този теракол е за измазване и лепене на шамотни тухли в камини и печки.Технологията за работа с теракола е описана на опаковката.
dron4o - специалист
и според мен най доброто решение е с каменна вата шпаклована отгоре
stereofonix - специалист
Колеги тука в родният ми град е голям дефицит така каменна вата. Ако може да ме опътите към магазин в Стара Загора където мога да намеря. Другото което искам да попитам е дали може да се продава на дребно или само на едро тоест на роло по 10 метра :? И задължително ли трябва да е с фолирана каменната вата?
FMaster - специалист
Колега едно руло с 10м. дължина си е на дребно, не на едро!
Да задължително е да е с фолио и ако се наложи облепване се прави с фолио-лепенка (метално тиксо).
slavista - специалист
На вратата ми се е стопила изолацията и грее супер много шнека на горелката . Трябва да сложа вата или нещо подобно . размерите са 30-30 см . Откъде в София мога да закупя вата и с какво да я монтирам , благодаря.

Тема "Изолация на котел за парно" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: