Тук ще поместим информация за всички статии които искате да напишем.
Гост
Мисля че ще е интересно за членовете на този форум да получат повече инфо... :? Вярвам, че в много домове винаги има по нещо дето се нуждае от малко освежаване :wink:
Тези дни ми предстои да тапицирам един стол на колелца, който използваме за пред компютъра....ще ви бъда много благодарен ако предложите...може довечера да го снимам и да пусна снимката във форума.....Навремето е бил тапициран, но дамаската се е поизносила, та смятам да сваля старата и по нея да разчертая новата дамаска и на ново да го облека...не знам...ще преценя на място и ще споделя намеренията си :wink:
Стефан - майстор
На мен не ми стана ясно предния пост въпрос ли беше,или отговор.
Аз лично си претапицирах холовата гарнитура - диван спалня, 2 фотьойла и 2 табуретки.И да Ви кажа,стана чудесно/и най-важното ми излезе много евтино/.Отне ми малко от времето,но си заслужаваше. Специално си купих електрически тел-бод KINZO от МЕТРО.Искам да споделя,че той работи добре,но не достатъчно дълго.При мен се появи дефект - отказа да работи.Оказа се проблем в електрониката.Имам решението - ако някой го има и е с проблем,да ми се обади.
Ако има интерес,мога да споделя и опита си.
Гост
Бачо Стефане и колко по-ефтино излезна? :) Колко струва този телбод? Оххх ми и аз искам едни да ги претапицирам май..... :?
Их , пак забравих да се логна :evil:
А някоя снимчица как си го направил има ли? :oops: :)
masteradmin - майстор
Тези телбоди дето се тапицира с тях се казват такери - страшни са. Само не си купувайте пластмасови, а метални.
jordanvass - майстор
Купувайте си дебели телчета за тях. Аз си взех от Бриколаж едни - голям майтап излезнаха. Меки и тънки като за канцеларски телбод. И в стиропор не можеш ги заби! После на битака се оказа, че са много по-хубави. Една кутия RICO 5000 бр. излиза към 4-5 лв. и са много хубави - забиват се като в сирене!
Стефан - майстор
Вярно, че може да се казват и "Такери". Има ръчни, електрически и с въздух/ професионални /. Аз обаче предпочитам да им казвап "Тел-бод".
Моят Тел-бод KINZO е закупен от МЕТРО за около 40 лв. Отделно се купуват телчета. И както каза JordanVass, те трябва да са по-дебели. Има телчета с различна дължина в зависимост от предназначението.
Ето и снимки на тел-бода и претапицираните мебели. Дамаската е според желанието и финансовите възможности.

Прикачен файл

Pretapicirani mebeli.JPG
Pretapicirani mebeli.JPG (52.33 KиБ) Видяна 28362 пъти

Прикачен файл

Tel-bod  KINZO.jpg
Tel-bod KINZO.jpg (27.4 KиБ) Видяна 28362 пъти
masteradmin - майстор
Жалко, че нямаш снимки преди да ги тапицираш.
Стефан - майстор
Е, не мога сега да ги разтапицирам. Но ако тези се запазят до слезващото тапициране, става.
Няколко са нещата, които трябва да се знаят, преди да се заемете с претапицирането.
Най-важно е да се прецени заслужава ли си претапициране, т.е. коя част от мебелите е поразена и коя е запазена. При всички случаи конструкцията на мебелите е с разхлабени свръзки. След премахване на дамаската първо се ремонтира конструкцията. Ако дунапрена е здрав, е най-добре. Обикновено по-старите холови гарнитури са с по-добър дунапрен. Ако има поразени места, то те се ремонтират като се залепват нови парчета дунапрен с полихлоропреново лепило "Хелмевект". Материята от плат под дамаската, ако е здрава, може да се изпере и да се ползва същата. Ако не е здрава, се сменява с нова.
Останалото е въпрос на майсторлък!
Пожелавам Ви успех!

Тема "Тапициране на мебели" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: