Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
valja - напреднал
Здравейте! Имаме една стара холова гарнитура, която ни се иска да си претапицираме сами. Обаче дивана и фотьойлите са от тези, на които страничните облегалки са само от дърво, не са облечени, а сега се каним да ги облечем и тях с дунапрен. Искам да попитам откъде да започнем - първо да сложим дунапрена на облегалките ли? Или да го сменим първо на основната част? Закрепя ли се дунапрена за дървената част с такера, или заедно с дамаската? Има ли някакви тънкости след това, като ги сглобяваме, защото те сега без дунапрен са по-тънки, а с дунапрена дали ще могат да се захванат пак за основните части? Нещо не ми достига фантазията да го измисля това тапициране, без да съм виждала процеса.
masteradmin - майстор
Съвсем на скоро си претапицирах меклата мебел с такер от пазара за 8 лв. Жалко че нямам снимки. Значи ако искаш най - добре пусни снимки за да получиш добър отговор. Иначе никъде нямаше залепен дунапрен. Колкото до дамаска за 50лв. в едно шивашко ателие ми я нашиха - аз само си я монтирах с такера.
valja - напреднал
Ето 2 снимки на фотьойла и дивана:
Изображение
Изображение
bullet - специалист
Аз не бих тапицирал дървените части, с тях е по стилно. Просто ги лакирай на ново.
solo5 - майстор
дивана е подобен (ако не и същия) на един от моето детство
има си и място за завивки (нещо като ракла)

:roll:
Kuncho - напреднал
Абсолютно от същия диван за първи път прези живота си бях нахапан от дървеници... :?
masteradmin - майстор
И моето мнение е да претапицираш само меките части, а другите да шлайваш и лакираш.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Влезте в мебелен магазин и разгледайте тапицериите на дивани и фотьойли. С опипване, вдигане на възглавници и пъхане на ръка тук-таме.
Относно подлакътниците на фотйола. Идеята ви е да тапицирате само дъската или искате да е плътно додолу, до седалката? Само подлакътника не е невъзможно, но не е добре по разни причини. Ако решите да затворите, то смъквате подлакътника, монтирате "дъска" вертикално и тапицирате. Може да монтирате подлакътника отгоре, върху тапицираното. Става "модерно" и уникално. И удобно.

Тема "Тапициране на диван и фотьойли" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: