Напишете въпрос свързан със санирането.
Здравейте. Имам едно леко въпросче. Кое е по добре да си направя като вътрешна изолация на тухлена стена? Дали да бъде от гипсо картон или от фибран и съответно по колко ще ми струва и едното и другото??
Бладобаря за отговорите ви!!!
velsi - Почетен майстор
А защо пък точно "Фибран"?! Използва се стиропор. При единия вариант (гипскартон с конструкция и вата) излиза по-скъпо като материали, но е по-лесно и става по-добре, по-бързо и чисто. Резултата - по-добър. При другия вариант (стиропор с лепене, дюбели и мрежа, шпакловка) материалите са по-евтини, но става по-трудно, по-бавно, по-мръсно и за да се получи добре се иска повечко майсторлък.
Последна промяна от velsi на нед сеп 24, 2006 11:40 pm, променено общо 2 пъти.
препоръчвам ти гипс картон .не съм съгласен с колегата че е по скъпо материалите ти излизат 8-9 лева зависи от колко дебела вата ,според мен не ти трябва повече от 4-5см дебелина . има значение и дали сам ще си я правиш или ще търсиш маистор . ама все пак мисля(мое мнение) че фибран и други такива ..не са за вътрешна изолация т.е. те са за външна. има и по евтин вариант с гипс картон на ЛЕПЕНО (излиза около 3.5-4лв. зависи от дебелината на топките ) ама има по малък ефект за термо от колкото с вата.............. :?:
Тани - модератор
Аз също препоръчвам гипс картон! Не съм съгласен само , че повече от 5 см не са ти нужни! Това е МИНИМУМА , колкото повече по-добре! Това се отнася и за стиропора (в никакъв случай фибран за стените , за пода може!) Разбира се и дограмата трябва да е качествена иначе и 20 см да сложиш , ефекта ще е минимален!
leonardo_vd - модератор
Гипскартон и вата материалите и майсторлъка излизат около 21лв. за кв.м.
Последна промяна от leonardo_vd на съб ное 25, 2006 7:43 am, променено общо 1 път.
Интересен материал -ИЗОЛОН – топло-хидро-шумоизолация заедно.

отличните си топлоизолационни свойства (0,031 Вт\м2 С), нулево водопоглъщане, намаление шума до 60%, дълготрайност, микробиологична устойчивост

Има ИЗОЛОНТЕЙП – Топли тапети - който представлява самозалепваща руло с размери 0,5 х 30 м, 1 х 30 м, 1,5 х 30 м с деб. 3, 5, 8 или 10 мм, най-често се използват в апартаменти, офиси, промишлени сгради, за монтиране топло-хидро и шумоизолации на окачени тавани, сутерени, мазе, паркинги и др. За постигане на добър залепващ ефект е необходимо притискане (при ръчен монтаж 1-2 сек.) Защитния слой (хартия, фолио) се маха непосредствено преди монтажа. Цена от 6,60 лева \ м2 с ДДС. .
Здравейте ,запръв пут пиша във форума , имаам изолация от гипс картон и фибран 2.5см вътршно на апартамента си от 7 години и съм много доволен. Преди 2 год правих ремонт на апартамента на родителите ми и там сложих стериопор с мрежа и замазка -несъм доволен .Шпакловката стана крехка и при по силен натиск се пука ,Задължително използвйте гипс картон за да не се ядовате когато вече сте приключили с ремонта и връщане на зад няма .
Успех
Ivan_Kurtev - специалист
bizplanner написа:
Интересен материал -ИЗОЛОН – топло-хидро-шумоизолация заедно.

Има ИЗОЛОНТЕЙП – Топли тапети

Да те попитам само не каза пропускливостта !

Ние именно заради това му препоръчваме Гипскартона и ватата за да може стените да дишат !

Ако това не е най-важното , не виждам смисъл да продължаваме! а цените са в порядъка на 20-25 лева/кв.м в зависимост от матереалите (с включен труд)
Zlat56stu - помощник
Ако се използва ИЗОЛОН при положение, че има почти нулево водопоглъщане какво ще се случи с влагата в жилището? Сигурно към него се предлага и вентилационна система с датчици за влага!!!
HD - специалист
niko.i написа:
Преди 2 год правих ремонт на апартамента на родителите ми и там сложих стериопор с мрежа и замазка -несъм доволен .Шпакловката стана крехка и при по силен натиск се пука ,Задължително използвйте гипс картон за да не се ядовате когато вече сте приключили с ремонта и връщане на зад няма .
Успех
А с какво е най-добре да се направи шпакловката върху стиропора и мрежата?
С гипсова шпакловка достатъчно ли е?
А ако сложа направо циментова шпакловка (стената няма да диша, но той и без това блока е бетонен ;-) )?

Предстои ми изолиране на една малка стена (тя половината е прозорец), засега бях решил така със стиропор, мрежа и после шпакловка някаква, обаче щом казваш, че се пука после при натиск - малко имам съмнежи вече дали така да го правя ... :?

Тема "Вътрешна изолация - Фибран или гипсо-картон???????????" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: