Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
LZ - специалист
Не можах да намеря раздел "бяла техника" та пускам темата тук, по скоро въпрос.
Кои са предимствата и недостатъците на пералните с горно зареждане от тези с фронтално?
Това което съм чувал за предимства, но не знам дали е истина е:
- барабана е на два лагера, ама от двете страни ли са :?
- по-малки вибрации
- по-нско ниво на шум (то следва от горното ако е така)
- по-малки размери

Разликата по отношение на това от къде се зареждат няма да коментираме. тя е очевидна. Т.е. за някои е предимство за други недостатък
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Да, лагерите са си от двете страни. Реално няма никакъв шум. Не "простира" като повечето обикновени перални (това е плюс!)
Всъщност са вечни, въпреки, че мама успя да счупи някаква панта, но това си е неин личен успех.
За размерите - има всякакви перални, ще си провериш на място.
Единственият "недостатък", е именно горното зареждане. Не става за вграждане. Но пък веднага щом усетиш че липсващият червен чорап е при белите слипове, можеш да го извадиш. Та може би, не е недостатък.
the_shadow - помощник
винаги трябва да има и място отгоре за капака, което е логично, тоест не можеш ниско да сложиш някви шкавчета(за праха, омекотител и другите препарати) и подобни, ако ще е в нещо като мокро помещение
LZ - специалист
Мен специално ме блазни това че са широки само 40 см. и за това питам дали и другите предимства, като вибрации, шум, надеждност са верни. Ако са толкова по-добри да мисля вариант как да я впиша в бъдещата нова кухня :?
LazarGanev - "Велик майстор"
Не са по-надеждни - имат два семеринга, което ги прави двойно по-уязвими. Колкото до броя на лагерите - досега не съм чул за вал, който да се върти на по-малко от два лагера.
Последна промяна от LazarGanev на съб окт 25, 2008 10:10 pm, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
и аз съм чувал, че са на 2 лагера за разлика от "класическите", които били на 1
но къде са тези и лагери, идея си нямам :lol:
иначе и аз ще си купувам такава като ми стане гарсонката
чувал съм, че са много по-добри от стандартните
... и не на последно място - безшумни :roll:
LZ - специалист
Всички са с два лагера или поне един двоен. Но на тези с фронтално зареждане лагерите са на малко разстояние, а на тези с горно може да са по един от двете страни на барабана, макар че ос през барабана няма та е малко съмнително дали системата не е почти същата като на другите :?
Иначе шума и вибрациите са голям плюс. По някога ми се налага да пусна пералня в 23 часа, просто защото няма кога и трябва да е тихо, иначе ще ме бият съседите

или нещо такова :shock:

Прикачен файл

wasup.jpg
wasup.jpg (41.98 KиБ) Видяна 17362 пъти
Милен - майстор
Много страшно изглежда. Тая пералня да не е сложена там за пране на използваната тоалетна хартия :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Всички са с два лагера или поне един двоен. Но на тези с фронтално зареждане лагерите са на малко разстояние, а на тези с горно може да са по един от двете страни на барабана, макар че ос през барабана няма та е малко съмнително дали системата не е почти същата като на другите
LZ, I got a news for you!

На стандартна пералня, с предно зареждане, лагерът е един, отзад. На него виси двигателят (системата за опъване на ремъка ме кефи). Лагерът задвижва ос преминаваща през казана и захваната за барабана с оня хипи знак от тъпата реклама на Calgon. (сещаш се, алуминий разяден от варовика). Кооогато прането е по-малко като обем орт максимума и милата не успее да го разпредели равномерно преди центрофуга, става едно странно друсане по всички възможни посоки
Така. Пералнята с горно зареждане. 2 лагера странично, ляв и десен. Като колелета на кола....
Изображение

Изображение Същото е и от другата страна. Забележи амортисьорите.

http://www.bigfrogmountain.com/residential2.htm
http://www.2ndwave.co.uk/manual/
LZ - специалист
Горе-долу имам наблюдение върху една с предно пълнене. У нас ползваме една Перла 73 (година на модела) та от време на време я отварям. Двигателя не виси на ремъка, а е захванат на стойка за барабана и от там се опъва ремъка, като алтернатор на кола. Е тя спря да върти милата преди два дни ама това е друга тема.
Т.е. тия с горно зареждане са с два лагера от двете страни на барабана?
Какво за амортисьорите? Освен, че са под друг ъгъл, на мен ли ми се струва или са 4 :?

п.п. А на тези дето ги прдават тук барабана е на 90 градуса от тази на картинката. А пък в Хамериката има едни с горно зареждане но барабака е на ос която се намира отдолу, т.е. като тенджера се пълни и се върти в хоризонталната равнина и ремъците отдолу са хоризонтално разположени.

п.п.2
(**)It should also be noted that while 10% of European washing machines may be top loading they are not of the same design as North American machines. Rather than washing the clothes with an agitator, they also use a horizontally mounted drum. The clothes are loaded through a hatch in the drum wall. Their design is mechanically identical to that of a front loader. These machines are particularly popular for small apartments as they take up less floor space than a conventional front loader and for historical marketing reasons are more popular in certain EU countries. For example they are quite commonly found in French houses while they're practically unheard of in the UK and Republic of Ireland.
цитатът е от тук

т.е. тези които се продават тук като такива с горно зареждане не са тези американския тип, който се има предвид като се казва "top loadin"

Тема "Перални с горно зареждане" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: