• 1
  • 2
Всички въпроси за вилата.
batence81 - специалист
Моля, ако някой е измазвал тухлените основи на къщата при мазето, да ми каже с какво е мазал, къщата е стара и тухлите седят грозно, а и искам да ги подсиля, за да не се разпадат. Пробвах с цимент, но много трудно се закрепва, мерси за отговорите ви.
svetliopi44 - Чирак...
Торбалане , не е ли по=добре това > RÖFIX 620 Циментова хастарна мазилка, цокълна мазилка
sian - специалист
svetliopi44 написа:
Торбалане , не е ли по=добре това > RÖFIX 620 Циментова хастарна мазилка, цокълна мазилка
Къде в София може да се намери горното. Благодаря.
boltik - специалист
Здравей.Вземаш една циганска скоба за греди и изтъргваш фугите около тухлите.Шприцоваш след като изметеш добре и продължаваш със стандартната процедура.Вторият вариант е бългърският.Купуваш някаква торба мазилка и започваш да мяташ по-стеничката.Ти мяташ то пада докато му покажеш кой е стопанинът в тази къща. :lol:
batence81 - специалист
Колко струва този рофикс620?
torbalan - Дървен философ
аз съм мазал с 510 в къщи и струваше по около 6- 7 лева торбата...в местната железария :)
batence81 - специалист
тя за колко квадратни метра стига, как седи - равно ли е?
Не разбрах с обикновен цимент като забъркам няма ли как да стане, ако сложа повече вода, та да се лепи и да не пада, като го мажа?
torbalan - Дървен философ
става толкова равно, колкото може мажещия :)
с обикновен цимент и пясък - също може :)
ще трябват сигурно и някакви пластификатори, защото като го метнеш на тухлите - цимент и пясък стяга за секунди :)
kiroetuk - специалист
Само с цимент и пясък мисля че ще ти е трудно според мене трябва и вар да се прибави в разтвора хем да лепне по добре хем цимента да не остане толкова силен и да се пука като стехне
  • 1
  • 2

Тема "Съвет измазване на тухлена стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: