trichko.bg

НаправиСам.bg

Майстори сам с форума на НаправиСам.bg
Бигор-ИН Метални Керемиди и Улуци   Конструктори ЛЕГО на уникални цени   Сублимация.BG   LED осветление   
Дата и час: Чет Апр 24, 2014 8:23 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа




Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Пържени кюфтета
МнениеПубликувано на: Вто Фев 22, 2011 7:11 pm 
Offline
специалист

Регистриран на: Пет Яну 21, 2011 2:35 pm
Мнения: 128
Местоположение: София
Половинка кайма от свински бут или шол
Една глава кромид лук
Една филийка стар хляб
100 гр. прясно мляко
Щипка чубрица
Щипка джоджен
Телешки бульон
Магданоз няколко стръка
Щипка черен пипер
Сол
Олио
Едно яйце
Брашно

В купичка накисваме хляба с прясното мляко,след което го изстискваме.Лука и магданоза нарязваме на ситно.Счукваме телешкия бульон.Слагаме всички продукти без брашното в дълбок съд и започваме да месим.Сместа оставяме за няколко часа в хладилника.След което пак замесваме и я оставяме около половин час да отвърне.Оформяме голями топки с размерите на лимон,овалваме в брашното и слагаме да пържим, в предварително згорещена мазнина от двете страни.
При оформянето на кюфтетата, потапяме ръцете си в вода, за да не залепва сместа по пръстите ни.
За гарнитура може да използваме както салати, така и пържени картофки или пюре.


Прикачени файлове:
P1040340.JPG
P1040340.JPG [ 463.47 KiB | Прегледано 3140 пъти ]


Последна промяна booooo55 на Вто Фев 22, 2011 8:37 pm, променена общо 1 път
Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Вто Фев 22, 2011 8:13 pm 
Offline
специалист

Регистриран на: Вто Фев 10, 2009 6:07 pm
Мнения: 861
Във фрутюрник ли ги пържиш?


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Вто Фев 22, 2011 8:28 pm 
Offline
Дървен философ
Аватар

Регистриран на: Пон Май 11, 2009 10:14 pm
Мнения: 4188
Местоположение: Козлодуй
имам кайма, ама телешка с много малко свинско...

дали ще се получат?

а тоя момент много ми допадна:

booooo55 написа:
...След което пак замезваме ...


напълно съм фен и изключително силно подкрепям замезването по време на готвенето :)

_________________
http://photo-cult.com
всичко за фотографията, фотофорум, снимки, албуми, конкурси и още...
Canon, Nikon, Sigma, Pentax, Sony


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Вто Фев 22, 2011 8:36 pm 
Offline
специалист

Регистриран на: Пет Яну 21, 2011 2:35 pm
Мнения: 128
Местоположение: София
Сори.Вместо замесваме съм написал замезване.Но с таз бира пред компа само за мезе си мислех. :-D
Колкото до каймата,тя е според предпочитанията.Важното е да е смляна от прясно месо.Лично на мен ми харесва 100 процента свинско.
На едно място бях пробвал с кайма от магаре и останах приятно изненадан.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Вто Фев 22, 2011 8:42 pm 
Offline
специалист

Регистриран на: Пет Яну 21, 2011 2:35 pm
Мнения: 128
Местоположение: София
boltik написа:
Във фрутюрник ли ги пържиш?

Не, в дълбок тиган.Нямам фритюрник.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Вто Фев 22, 2011 9:18 pm 
Offline
специалист
Аватар

Регистриран на: Нед Яну 10, 2010 8:55 pm
Мнения: 172
Местоположение: София
А защо не ги печеш в тавичка? Аз така правя. Вътре в замесеното кюфте понякога слагам и кубче кашкавал. Печеното е по-здравословно от пърженото. Мислете и за здравето си!

ПП Не искам да правя реклама, но фиксовете на Маги за кюфтета са много близо по вкус до това, което си описал в рецептата. Единствено добавям допълнително лук и яйце. Наздраве от мен!

_________________
Най-добрият начин да предвидим бъдещето е да го измислим.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Вто Фев 22, 2011 9:29 pm 
Offline
майстор
Аватар

Регистриран на: Нед Яну 11, 2009 10:15 pm
Мнения: 1770
Местоположение: Италия
Като стана въпрос за здраве, какво слагат във въпросните фиксове? От къде се появява този концентриран аромат? :?

_________________
Най-добрия майстор на шпакловката(и мазилките изобщо).

Не се заяждам. Просто не обичам киселяци.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Вто Фев 22, 2011 10:24 pm 
Offline
специалист
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 29, 2010 7:14 pm
Мнения: 223
Местоположение: София
smlxl написа:
А защо не ги печеш в тавичка? ......

Защото е въпрос на вкус...!

_________________
Който иска-намира начин,
който не иска-търси причина !


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Вто Фев 22, 2011 10:27 pm 
Offline
специалист
Аватар

Регистриран на: Пон Ное 29, 2010 7:14 pm
Мнения: 223
Местоположение: София
Илиян Илиев™ написа:
Като стана въпрос за здраве, какво слагат във въпросните фиксове? От къде се появява този концентриран аромат? :?

Продават ти доста сол на цената на подправките....

_________________
Който иска-намира начин,
който не иска-търси причина !


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 8:34 am 
Offline
специалист

Регистриран на: Пет Яну 21, 2011 2:35 pm
Мнения: 128
Местоположение: София
Да и с фиксовете става хубаво.Ако не ти се занимава много, е добър заместител.
До сега не съм пекъл кюфтета в тавичка.Ще пробвам да видя как стават.


Последна промяна booooo55 на Сря Фев 23, 2011 2:52 pm, променена общо 4 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 8:37 am 
Offline
Дървен философ
Аватар

Регистриран на: Пон Май 11, 2009 10:14 pm
Мнения: 4188
Местоположение: Козлодуй
Илиян Илиев™ написа:
Като стана въпрос за здраве, какво слагат във въпросните фиксове? От къде се появява този концентриран аромат? :?


Мононатриев глутамат

_________________
http://photo-cult.com
всичко за фотографията, фотофорум, снимки, албуми, конкурси и още...
Canon, Nikon, Sigma, Pentax, Sony


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 7:17 pm 
Offline
майстор
Аватар

Регистриран на: Нед Яну 11, 2009 10:15 pm
Мнения: 1770
Местоположение: Италия
Благодаря Торбалане.

Демек, ако съм разбрал правилно е нещо безвредно, но все пак изкуствено, като повечето храни към днешна дата.

_________________
Най-добрия майстор на шпакловката(и мазилките изобщо).

Не се заяждам. Просто не обичам киселяци.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 7:56 pm 
Offline
специалист
Аватар

Регистриран на: Нед Яну 10, 2010 8:55 pm
Мнения: 172
Местоположение: София
booooo55 написа:
Да и с фиксовете става хубаво.Ако не ти се занимава много, е добър заместител.
До сега не съм пекъл кюфтета в тавичка.Ще пробвам да видя как стават.


Пробвай задължително. Или по-добре недей... че ще си нонстоп дежурен по кухня :lol: Наистина стават много вкусни. Опитай и това с парченце кашкавал вътре. Важното е каймата да е читава, че иначе замесваш кюфте, а от тавата вадиш супа топчета :-D

_________________
Най-добрият начин да предвидим бъдещето е да го измислим.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Сря Фев 23, 2011 8:25 pm 
Offline
специалист

Регистриран на: Пет Яну 21, 2011 2:35 pm
Мнения: 128
Местоположение: София
smlxl написа:
booooo55 написа:
Да и с фиксовете става хубаво.Ако не ти се занимава много, е добър заместител.
До сега не съм пекъл кюфтета в тавичка.Ще пробвам да видя как стават.


Пробвай задължително. Или по-добре недей... че ще си нонстоп дежурен по кухня :lol: Наистина стават много вкусни. Опитай и това с парченце кашкавал вътре. Важното е каймата да е читава, че иначе замесваш кюфте, а от тавата вадиш супа топчета :-D

Обещавам,че ще пробвам. :partyman:


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2011 12:14 am 
Offline
Майсторица
Аватар

Регистриран на: Сря Сеп 17, 2008 11:09 am
Мнения: 1198
Местоположение: Sofia
Извинявай Готвачо, виждам, че си мераклия, но след n-тата тема не се сдържах! Нищо лично и не е моя работа, ама немаш спирка! :rolleyes:
И всички рецепти ли са ти с пилешки/телешки бульон? Как е готвила баба ми без тях? Пък даже са вредни.

ПП: утре очаквам тема "Пържени яйца". :lol:

_________________
Изображение

Uploaded with ImageShack.us
http://vbox7.com/play:dab7cda3&ef=1


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2011 2:12 am 
Offline
специалист

Регистриран на: Вто Фев 10, 2009 6:07 pm
Мнения: 861
booooo55,май нафлязохме в чужда територия [-o<


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2011 8:01 am 
Offline
специалист

Регистриран на: Пет Яну 21, 2011 2:35 pm
Мнения: 128
Местоположение: София
silllveto написа:
Извинявай Готвачо, виждам, че си мераклия, но след n-тата тема не се сдържах! Нищо лично и не е моя работа, ама немаш спирка! :rolleyes:
И всички рецепти ли са ти с пилешки/телешки бульон? Как е готвила баба ми без тях? Пък даже са вредни.

ПП: утре очаквам тема "Пържени яйца". :lol:


Сори ако съм те засегнал или нещо друго.Щом трябва ще спирам.Колкото до бульоните наистина не са задължителни,но придават добър вкус.А бабати сигурно и гсм не е ползвала на времето.Но както и да е.
Поздрави.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2011 9:18 am 
Offline
специалист
Аватар

Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:08 pm
Мнения: 91
Местоположение: София
silllveto написа:
Извинявай Готвачо, виждам, че си мераклия, но след n-тата тема не се сдържах! Нищо лично и не е моя работа, ама немаш спирка! :rolleyes:
И всички рецепти ли са ти с пилешки/телешки бульон? Как е готвила баба ми без тях? Пък даже са вредни.

ПП: утре очаквам тема "Пържени яйца". :lol:

Колега booooo55 от утре започваш да побликуваш теми "как се монтира дограма", какво публикуваш тия рецепти, това да не ти е раздел "Готварство, туршии и зимнина" :)

_________________
http://electro76.hit.bg/ Изграждане и ремонт на електроинсталации.


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2011 11:29 am 
Offline
напреднал
Аватар

Регистриран на: Сря Май 13, 2009 2:38 pm
Мнения: 39
Местоположение: Пловдив, чат-пат Старосел
Илиян Илиев™ написа:
Благодаря Торбалане.

Демек, ако съм разбрал правилно е нещо безвредно, но все пак изкуствено, като повечето храни към днешна дата.

Аз съм чел някъде, че е доста вреден, даже имал ефект към пристрастяване. Дори съм склонен да вярвам на последното от личен опит.

_________________
http://tzilkovi.wordpress.com
http://artcommerce.biz
"Ти си длъжен да правиш добро от злото, защото то няма от какво друго да се прави." Робърт Пен Уорън


Върнете се в началото
 Профил  
 
МнениеПубликувано на: Чет Фев 24, 2011 9:58 pm 
Offline
специалист
Аватар

Регистриран на: Нед Яну 10, 2010 8:55 pm
Мнения: 172
Местоположение: София
silllveto написа:
Извинявай Готвачо, виждам, че си мераклия, но след n-тата тема не се сдържах! Нищо лично и не е моя работа, ама немаш спирка! :rolleyes:
И всички рецепти ли са ти с пилешки/телешки бульон? Как е готвила баба ми без тях? Пък даже са вредни.

ПП: утре очаквам тема "Пържени яйца". :lol:


И кое точно им е вредното на бульоните? Баба ти най-вероятно и електричество не е имала, ама това означава ли, че и сега не трябва да го ползваме от солидарност към баба ти...

_________________
Най-добрият начин да предвидим бъдещето е да го измислим.


Върнете се в началото
 Профил  
 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Djeff и 2 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения
Вие не можете да прикачвате файл

Търсене:
Иди на:  
POWERED_BY
Направи сам