GABO80 написа:Здравейте колеги.От този сезон и аз съм на пелети. Камината е 23кв и искам да помоля за една читава инстукция на ivan_plachkov@abv.bgКолега Плачков от Пловдив ли сте?(Черногор...о).
. Благодаря !!!

GABO80 написа:Здравейте колеги.От този сезон и аз съм на пелети. Камината е 23кв и искам да помоля за една читава инстукция на ivan_plachkov@abv.bgКолега Плачков от Пловдив ли сте?(Черногор...о).
. Благодаря !!!
benimm8808 написа:Не колега от Казанлък.GABO80 написа:Здравейте колеги.От този сезон и аз съм на пелети. Камината е 23кв и искам да помоля за една читава инстукция на ivan_plachkov@abv.bgКолега Плачков от Пловдив ли сте?(Черногор...о).
. Благодаря !!!
GABO80 написа:Имаш лично.benimm8808 написа:Не колега от Казанлък.GABO80 написа:Здравейте колеги.От този сезон и аз съм на пелети. Камината е 23кв и искам да помоля за една читава инстукция на ivan_plachkov@abv.bgКолега Плачков от Пловдив ли сте?(Черногор...о).
. Благодаря !!!
GABO80 написа:0883388543 също Казанлък 23кв.benimm8808 написа:Не колега от Казанлък.GABO80 написа:Здравейте колеги.От този сезон и аз съм на пелети. Камината е 23кв и искам да помоля за една читава инстукция на ivan_plachkov@abv.bgКолега Плачков от Пловдив ли сте?(Черногор...о).
. Благодаря !!!
grants написа:Колеги може да се повтарям , но и тук мисля че би била полезна информациятаЛеле леле нов модел![]()
Почистване на камина BURNit PM Comfort plus 13/25 kW
Хубаво е да си подготвите черен термоустойчив силикон , преди да започнете почистването.
Първо трябва да свалим задния капак , големия и да отвием само видиите на долното по-малкото капаче.
Второ махаме горните два капака - декоративния на който е и капака на бункера (развива се с шестограм) и долния под него той е хванат с видии
Трето демонтораме страничните капаци и камината заприличва на тази от 1вата снимка![]()
Вече имаме достъп от 3те отвора , който трябва да се почистят. Имаме по един на ляво и отдясно в доланта част (захванат с болтчета) и един отгоре хванат с болтове.
После развиваме болтовете и откъртваме капака , който е залепен със силикон.Горния се маха трудно , защото е омазан яко !
И горния
Отстрани гледката е малко грознаПри мен е резултат от максимум 40 чувалчета
После следва да почистим горните отвори с някоя телена четка
Чистим след това долните отвори от двете страни , трябва долните секции да ходят една към друга , а по средата е вече изхода към вентилартора и големия домоотвод. Като идея мога да дам да почистите хубаво единия край и от него да пъхнете тръбата и да осмучете другия край , защото остават едни ъгълчета натрупани с прах. Особенно при мен камината е залепена от десния край до стената и е много трудно да направиш нещо там.
Чистим колкото може стария силикон , омазваме отворите по крайщата за да уплътнява добре и следва затваряне.
Няма да изпадам в подробности около самите сглобки на камината , защото видях доста абсурдиВсичко си го обеснявам и с ниската цена , на която се предлагат тея камини. Просто ако бяха вложили едни 20% повече както в проектиране , така и в изпълнение биха спечелили още повече клиенти и добри отзиви
![]()
При мен проблема май беше комплексен и кофти пелети и задръстени димоотводи. Сега вече всико е наред![]()
Ще се радвам колегите , които ползват същата или по-стария модел да споделят мнение на колко време извършват тази манипулация. Предполагам че моето задръстване се дължи от по-кофти пелети - позлвам Смолянски иглолистни - 300лв/т.
Дано съм бил полезен , поздрави !
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: