andy_forresite написа: ... Относно виадрусите с кутии и без, чудя се как така още никой не е казал какъв е ефектът при измерване с топломер. То не е един виадрус, все някой трябва да е сравнявал преди и след.За кутия под Виадруса не знам, но след като добавих две секции на котела, нещата са значително по-добре - горелката 'къкри' на първа степен и вкъщи е 22,4°C!
andy_forresite написа:andro440 написа:Добре де ,а аз как да си обясня нещата ,когато котела е нагрят на 55 градуса а на комина тръбата е под 30 ? какви шмиргели и пили да слагам и какво по вече да гоня ? разхода не съм го изчислявал все още прецизно ,но при мен нещата са още в проба /грешка / с два различни по обороти шнека и единствено мога да се похваля с много топло и малко пепел едва половин кофа подцинкована за 20 дниАдаш, разбирам че си много доволен от отпл. ти инсталация. Браво на теб. Само котела не разбрах какъв ти е. Ще изкажа една теория по повод цитираните от теб температури. Няма начин водата в казана да е по-топла от димните газове та да ста`а к`во ще. Може да се получи при suspend и то малко преди да загаси и да се запали пак.
Относно виадрусите с кутии и без, чудя се как така още никой не е казал какъв е ефектът при измерване с топломер. То не е един виадрус, все някой трябва да е сравнявал преди и след.