Sts и Миро, мерси за разясненията.
Може и да не съм правил табла, поне съм премислил нещата. Ще отговоря, точка по точка, защото някои неща явно не са станали ясни.
Може и да не съм правил табла, поне съм премислил нещата. Ще отговоря, точка по точка, защото някои неща явно не са станали ясни.
MIRO_073 написа:1, Махни ги тия мостчета и сложи гребен. 10мм2 е. Реже се с резачките или с малък флекс колкото пина ти трябват.Партидата ми е 3х5кВ и главен предпазител 20А на етажното табло, не виждам смисъл от такова презапасяване. Още нещо, нарисувах на долната снимка как са разпределени отгоре фази и нула. Където няма надпис е изход към токов кръг. Погледни картинката и ми кажи дали ще ми помогне един трифазен гребен или само ще се чудя как да го заобиколя при нулите на ДТЗ и изходите към кръговете. Аз си мисля, че по-скоро ще ми пречи, освен ако не ме убедиш. За отдолу трябва да взема един 1ф гребен и да го накълцам на дребно. Ако за долното табло ползвам и ми остане...
MIRO_073 написа:2, 4мм2, 2,5мм2, 1.5мм2 на еадин 10А предпазителТрите сечения влизат в нулата на ДТЗ. На 10А е 1.5 кв.мм, а 4 и 2.5 са от един кръг и са на 16А предпазител.или защо ти е този 4мм2 или защо е толкова малък предпазителя?
MIRO_073 написа: 4, Колко квадрата ти е захранването и мостовете към ДТЗ защо не са от него? Пускаш захразване 6 или 10мм2 а после го скопяваш на 4мм2Поясних колко ми е „мощна” партидата. Да не забравяме, че това е етажно табло. Кабела към него трябваше да е 5х4кв.мм., но поради липса купих 5х6кв.мм. Липса, защото купих NYM-J, който може да се замазва, за разлика от СВТ-то. Така че не скопявам нищо, просто захранващия е малко по-дебел от нужното. А и мостовете са къси и според мен напълно достатъчни за тези малки токове.