Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Можели някои да покаже схема за термо реле за инкубатор възможно най елементарно ,но като се има и напредвит ,че трябва да е точно.
Това ми звучи като хубаво и евтино - такива филми няма.
Освен това темата ти не е за тук а за ЕЛЕКТРОНИКА И СХЕМИ.
Ей тук има 11 страници тема за терморегулатор за инкубатор.
Там още на първа страница съм дал схема на работещ.Приятно четене.
ТЕРМОРЕГУЛАТОР ЗА ИНКУБАТОР
:partyman:
hidrazin написа:Това ми звучи като хубаво и евтино - такива филми няма.
Освен това темата ти не е за тук а за ЕЛЕКТРОНИКА И СХЕМИ.
Ей тук има 11 страници тема за терморегулатор за инкубатор.
Там още на първа страница съм дал схема на работещ.Приятно четене.
ТЕРМОРЕГУЛАТОР ЗА ИНКУБАТОР
:partyman:

Голямо благодаря
мога да ти дам линк да си купиш много съм доволен от него каквото показва такава е и температурата 46 лв мисля че беше?
Ако излезе сполучлив този опит ще си взема.
Stanimir, кажи в какви граници се изисква да се движи(да се управлява) температурата - респ да се потърси такъв терморегулатор. От тези стайните няма ли да стане ?
Аз съм си правил инкубатор с контактен термометър (регулиране около t=37,5...37,7 градуса ).Използвах и междинно реле,защото мах.ток през "живака" е малък.За "въртенето" - двойнотарифен електромер (но с повечко стрелки) и на 2часа..."въртерне" (накланяне с електромоторче от чистачки на автомобил , лостова система и крайни изключватели "шаубау")...пъдпъдъци,пилета,пуйчета (пуешките яйца 1 седмица "напред"...пуйката мъти 28 дена).
Следи и влажността!
vk написа:Stanimir, кажи в какви граници се изисква да се движи(да се управлява) температурата - респ да се потърси такъв терморегулатор. От тези стайните няма ли да стане ?

Температурата трябва да е 37,5 постоянно да няма голям толеранс от 3-4 гр.Аз имам фабричен инкуботор за около 30 яйца с едно моторче от грил и една пластина от долу което работи когато нагрява и на минута две претъркаля яйцата.Според мен е много добро и елементарно ,мишките яли с...ли и регулотора загинал затова ми трябва схема ако мога да го възтановя.Благодаря за схемата мисля ,че е тази ще ги съпоставя двете дано е тази.
Тези стайните не стават - дават голяма разлика.Тук няма никакви 3-4 градуса разлика.
Температурата може да мърда в обхвата 37,5 - 38 градуса.Надолу не се люпят, нагоре стават
яйца на фурна.
Еййй, те много строги изисквания, не съм знаел. Освен тази температура много висока ми се вижда. Айде сега лятото добре, ами в голямата зима да я поддържаш- отвън минус, вътре 37. Това е убийствен разход на енергия.
затова са прави в изолирана кутия или стар хладилник?
Толеранса може да е 0,3-0,4 но най честата грешка която се допуска е прегряването. Тоест слагат мощни нагреватели и докато терморегулатора отчете реалната температура става белята. Е не стават яйца на фурна както казва колегата "hidrazin" но люпимоста пада и излизат недъгави.
Обратното не е проблемно могат спокойно да се охладят и до 32 градуса за кратко време. Даже при водолюбивите птици такава процедура на принудително охлаждане се прави по един път на 24 часа.
А при самото люпене температурния режим е с 1 градус по ниско.

А прави се в изолирана кутия точно заради разхода на енергия и за да не си зависим от околната температура. Иначе промишлените почти нямат изолация. Но там се прави постоянно вкарване на яйца за инкубация.Нещо като поточна линия на всеки 3 дена се махат едни и се добавят други. Защото първата седмица те практически приемат тази топлина да развиват ембриона но втората и третата почват да отделят такава. Така там се получава че едните топлят другите и се добавя много малко енергия.
Последна промяна от lov на вт май 08, 2012 11:35 pm, променено общо 1 път.
убийствен разход на енергия.

Абе ти защо ги ръсиш все едни такива?
Домашни инкубатори обикновено се правят от стари хладилници - ДОБРА ТЕРМОИЗОЛАЦИЯ.Какъв разход на енергия?
За едни 120 литров хладилник нагревател от 40 вата му е напълно достатъчен и даже не работи през цялото време.
За цялото време за люпене я ти лапне ток за 5 лева, я не.
А относно яйцата на фурна - я да ти избяга температурата над 42 градуса за повечко време и ги имаш.
:partyman:
Имам един курник с два нагревателя по 150w ама втория е в резерв за страх. Та с тая мощност пека 800 запъртъка :lol: . А като хване жегата нищо че се опитвам да правя постоянно зареждане често се случва да видя че е включил в режим на охлаждане. Тъй че разхода не е никак голям.
А това с бягането на температурите и издънването на техниката не е нищо ново под слънцето. Ама за такива температури от 42 дай да не говорим. Или правиш нещо със всичките защити или като не можеш вообще не се захващаш.
14 отговора Страница 1 от 1
Върни се в “Електротехника”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта