• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
hidrazin - майстор
Идеята нещо не ми допада. По принцип много по-добре е нагревателите да са вътре в казана.
Имам такъв едновремешен стерилизатор. Почти 1:1 е с тези дето ги продават сега. Ето подобен:
http://olx.bg/ad/elektricheski-steriliz ... 50951691f8
Само дето от доста време се каня да го увия с минерална вата ама пусти мързел...
То и толкова буркани се налага да стерилизирам де.
:partyman:
molosy - специалист
Идеята е да се използва и за приготвяне на лютеница, реотаните в казана биха затруднили бъркането.
moimoimoi - майстор
в крайна сметка не каза занулен/заземен/ ли е казана?
кабела трижилен ли е?
а контакта в който включваш казана занулен/заземен/ ли е?

ако са изпълнени горните три условия нямам как да ти свети фазомера като го допреш до корпуса на казана
molosy - специалист
Казанът не е заземен, няма галванична връзка между него и нагревателите.
Контактът не съм сигурен дали е заземен.
moimoimoi - майстор
а какво чакаш че не го обезопасиш?
щом не е заземен/занулен/ е нормално да свети фазомера
Kirilpm - специалист
Мисля че много по-добре и безопасно ще си караш с газова горелка пърлачка и казан на стойка от винкел.И ще можеш да си разбъркваш и с правата лопата без да ти пука за реотана или че ще те тресне тока.
Стиви - специалист
За големи мощности това е най-разумното решение.
  • 1
  • 2

Тема "Молба за помощ" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: