Тази година за първи път виното ми отива да се вкисва проблема е че не знам защо и какво съм объркал не е още съвсем вкиснато ама работата на там отива има леко кисела жилка. Та питането ми е дали по някакъв начин мога променя нещата докато не е станало съвсем късно или да започвам да събирам бутилки за оцет . Весели празници на всички
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Tisho
- специалист
21 мнения в "Вкиснато вино"
Стефан
- майстор
- Мнения: 2259
Неправилно протекла ферментация. Може да се дължи на много причини. Имам въпроси:
1. Колко беше захарния градус?
2. Каква е температурата в помещението?
3. Каква е вместимостта на съдовете, и какви са те?
4. Колко е алкохолния градус в момента?
5. Правили ли сте нещо до момента по въпроса, и какво?
1. Колко беше захарния градус?
2. Каква е температурата в помещението?
3. Каква е вместимостта на съдовете, и какви са те?
4. Колко е алкохолния градус в момента?
5. Правили ли сте нещо до момента по въпроса, и какво?
mici
- специалист
- Мнения: 188
Първо: наздраве!! Весели празници с много приятели и хубави мезета!! После останалото вино сулфитирай: прибавя се серниста киселина в количество 1 мл на литър, или калиев метабисулфит в количество 1 г на 10 литра.(продават се в селскостопанските магазини) Киселата жилка няма да изчезне , но може да се спре оцетнокиселата ферментация. Виното трябва да се съхранява без достъп на кислород : или бутилирано или в съдове, пълни догоре и добре запушени. Моето вече прехвърлих в двулитрови бутилки от бира и 10-литрови от минерална вода. Не съм специалист, това са основни правила, дано не съм досаден със съветите
sek.1
- специалист
- Мнения: 532
Киселата жилка тръгне ли веднъж няма спасение с къквото и да пресичаш само отлагаш неизбежното което дава време да го испиеш с по малко лимонада питал съм доста хора стари винари от къкво се получава някои години виното просто не става тръгва от рано да киселелее без някаква видима причина тогава или го пиеш така или го вариш на ракия.
Тема "Вкиснато вино" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!