Бях затруднен от задание за хора със заболяване, при което не могат да се хранят с голяма част от храните.
Проблемите са два.Първо искат сокът да бъде от различни плодове, а решенията за портокал трудно биха били приложими за ябълка.
Второ са капризни- искат сок без остатъчни парченца, но на болен човек не може да се държи сметка.
Аз измислих един вариан от две стъпки- първо правят пюре по някакъв начин(например машинка за кайма или имаше реклами на пресички за чесън) и на втори етап с марли да изтискват, но също се касае и за деца и ми се искаше на нещо като преса да се извършват всичките дейности за да няма големи хамалогии, защото тях и без това ги мързи...
Не знам съществуват ли преси за такова високо налягане, например правене на зехтин/олио в домашни условия и т.н. но и цедките са проблем...
Обмислям вариант за лабораторна центрофуга, но тези центрофуги имат драстични разлики в цените и не знам въобще къде в ценовия диапазон се намира необходимата ми.В интернет има формули за съответните изчисления, обаче за да ги ползвам трябва по някакъв начин да установя необходимото ускорение, при което парченце ябълка се разделя на сок и утайка.
Ако някой е достатъчно компетентен и способен в тази област(за разлика от мен) и желае да се наеме, то ще му бъде предложено заплащане.
Проблемите са два.Първо искат сокът да бъде от различни плодове, а решенията за портокал трудно биха били приложими за ябълка.
Второ са капризни- искат сок без остатъчни парченца, но на болен човек не може да се държи сметка.
Аз измислих един вариан от две стъпки- първо правят пюре по някакъв начин(например машинка за кайма или имаше реклами на пресички за чесън) и на втори етап с марли да изтискват, но също се касае и за деца и ми се искаше на нещо като преса да се извършват всичките дейности за да няма големи хамалогии, защото тях и без това ги мързи...
Не знам съществуват ли преси за такова високо налягане, например правене на зехтин/олио в домашни условия и т.н. но и цедките са проблем...
Обмислям вариант за лабораторна центрофуга, но тези центрофуги имат драстични разлики в цените и не знам въобще къде в ценовия диапазон се намира необходимата ми.В интернет има формули за съответните изчисления, обаче за да ги ползвам трябва по някакъв начин да установя необходимото ускорение, при което парченце ябълка се разделя на сок и утайка.
Ако някой е достатъчно компетентен и способен в тази област(за разлика от мен) и желае да се наеме, то ще му бъде предложено заплащане.