Здравейте. Искам да си пооправя мазето и имам нужда от съвет за това с какво да покрия стените на мазе. Стените са тухлени. Досега като идеи са ми хрумнали да използвам влагоустойчив гипсокартон или груба мазилка. Температурата вътре е 17 градуса, а влажността 71%. Има дупки в стените, през които са минавали мишки или плъхове, и затова искам да сложа нещо, с което да ги спра. Знам, че преди години е имало наводнения, но не знам дали е от чиста вода или мръсен канал. Един от съседите си е направил мазилка вътре. Друг е сложил гипсокартин, който е залепил с помощта на топки материал под него. Както се разбира от изказа ми, не съм строител, но се надявам да успея да си направя сам ремонта. Чакам съвети кое е най-подходящия вариант?
Мазето ще го ползвам да складирам разни неща и ще си сложа една масичка, за да мога да правя някои дребни ремонти. Ето и снимки от това как изглежда в момента:
Мазето ще го ползвам да складирам разни неща и ще си сложа една масичка, за да мога да правя някои дребни ремонти. Ето и снимки от това как изглежда в момента: