Всичко по темата хидроизолация.
Искам да споделя какво направих по въпросния проблем.

1. Изстръгах стария мухъл с част от мазилката, но не цялата.
2. Обработих стената със 3 флакона Саво.
3. Положих бяла циментова шпакловка с фибри заедно с мрежа, без да правя отгоре фина гипсова шпакловка. Всъщност шпакловах цялата стая, включително и тавана. Степента на гладкост с фибрите не е идеална, но мен ме устройва.
4. Нанесох 3 ръце термобоя.

След различни консултации, както и мненията, изразени тук във форума, реших да направя този вариант. Засега нещата изглеждат добре, но най-вероятно истината ще си проличи след 1-2 зими. Обработих с термобоя само външната стена и когато се пипне с ръка, тя се усеща по-топла дори от вътрешните стени, които са с латекс. Явно термобоята се оказа на този етап положително решение. Но и цената беше доста сериозна - 270 лв. за 10 л. Нямам нови наблюдения за течове и предполагам, че причината е била конденз от преходната зона на плочата с долния апартамент, който още няма топлоизолация. Благодаря на всички, които споделиха своите мнения. Напролет ще пиша пак дали има промяна.
pufer написа:... Напролет ще пиша пак дали има промяна.

С интерес очаквам
Непременно ще споделя. Интересно е сега тези студове как ще се отразят на стената. Стаята се отоплява периодично, но не непрекъснато.
pufer написа:... Стаята се отоплява периодично, но не непрекъснато.

Ще има конденз, предполагам. И си мисля, че върху самата термобоя няма да се развие мухъл, поне първата година

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Хидроизолация”