Всички въпроси за вилата.
Червеното са керамични коминни тела 35/35 и кръгъл отвор 28 вътре.Бялото под тях е ятонг и май трябваше да кажете че не става по рано щото в статията на направи си сам точно с такива пише да се направи . http://www.napravisam.bg/?id=visuals&sid=134 На кого да вярвам.Ако се ронят естествено ще ги махна но не може ли да ги измажа отвътре с нещо като огнеупорния теракол за 1400 градуса и готово.Аз имам немско лепило до 2100 градуса.За тавата обратно си ме разбрал по малка е.Следва каменна вата на пеща и предложете някаква мазилка за комина но това като се върна от чужбинско.Тогава преди да продължа ще го напаля яко и ще видя за какво става въпрос.
жив и здрав дано да устискат гъзобетнчетата
тоя дето е в статията защо ли си е скрил лицето само се чудя :lol:
просто с тухли става по здраво и по дълготрайно. измажи ги с лепило флекс или огнеупорен теракол тези газовибеточета (щом са ти любими ) .макар че малко като в приказката -скъпи на триците ефтини на брашното ша дадеш 30 лв за теракол и ше се вреш да го мажеш вместо да го изидаш и да стане гарантирано здраво..
Тука не притурям колко лепило ще ти падне на главата и пцуваньето :?
Последна промяна от Transporterr на вт апр 13, 2010 9:40 pm, променено общо 4 пъти.
Щом казвате смени ще ги сменя.Колега снимката в сайта ти на езерото в вили Костенец ли е правена.
бинго имаме участник познал верният отговор ;)
от kabel96 » пон май 03, 2010 11:30 am
Изображение Изображение
Аз съм готов.Първите леки тестове са повече от успешни.Сега по празниците предстоят серия тежки тестове.Материалите излязоха около 700 лева.Труда си е мой и е към 10 дена по около 4-5 часа на ден.Откъде може да се намери метална скара за камината че тая която имам е много хилава.
от pipbel » пон май 03, 2010 4:20 pm
Аз съм готов.Първите леки тестове са повече от успешни.Сега по празниците предстоят серия тежки тестове.Материалите излязоха около 700 лева.Труда си е мой и е към 10 дена по около 4-5 часа на ден.


kabel96, поздравления от мен за ентусиазма и хъса. :klatsch:
Даваш много ценна информация. Точно в момента съм на тази вълна.
Сигурен съм че не си направил груби грешки и всички тестове ще са ОК.
А и си си спестил над 2800 лв понеже по последни данни за такова нещо майсторите вземат 3500+ лева.
Да ти е честита придобивката :2thumbs:
Браво-суперско е станало.Само не си постнал снимка на изграждането на комина.Не разбрах комина на барбекюто и пещта къде се събират.
Последна промяна от stiv1961 на пон май 03, 2010 8:12 pm, променено общо 1 път.
Стефан написа:Ако си го правиш сам, е безплатно. За сметка на това, удоволствието от собствената работа е върховно.

Да, удоволствието е голямо, но ако сбъркаш само се ядосваш, а иначе имаш повод да псуваш майстора при всеки поглед към "изделието".

Към kabel96: добра скара потърси във фирмите които правят камини. при късмет можеш да намериш и добра чугунена. На него например рибата не залепва.
А мазните пържоли никога не залепват ;)
Сериозно за да не залепне нещо на скарата, не е нужно да се маже с нещо, а да е силно загрят метали когато слагаш месото. Ако не е месо - няма значение, другото е само за аромат и се изхвърля ;)
Последна промяна от ArturDent на вт май 04, 2010 5:14 am, променено общо 1 път.
Стефан написа:
pipbel написа: ...по последни данни за такова нещо майсторите вземат 3500+ лева.
Да ти е честита придобивката :2thumbs:


:lol: Ще вземат, ако има кой да им ги даде. Моята калкулация показва, че ако ти го прави друг, труда е 425 лв. Ако си го правиш сам, е безплатно. За сметка на това, удоволствието от собствената работа е върховно.

Само тия майстори да не забравят в какъв форум се намират. НАПРАВИ САМ.

няма как има кой да ги подсеща:lol:
а ти уважаеми що не допълзиш обратно от там отдето си изпълзял :wink:
Колега kabel96 тавана в пеща заоблен ли е като свода или завършва с ъгъл в средата?
Тавана е заоблен и скосението към отвора също е заоблено.Вчера запалих и пеща за първи път с малко дърва и огъня облизва тавана а пушека излиза през отвора и в комина.Така ли трябва да е или огъня да е по голям и той да излиза през отвора.
трабва като я палиш тухлите в пеща да побелеят едновременно от всички страни. Аз като я напаля много огъбя излизлиза отпред през отвора и през комина който е от задната страна обикаля пеща отгоре и влиза пак в главния комин и през него излзиа огън ахахах ама това като и там много жега :lol:
предполага мсе готвиш за 6 ти , хубаво е праеди това да запалиш да погори фурната ( на 5ти вечерта).
аз лично на 7ми чакам да споделиш преживяването ;) със чистенето на фурната с печенето, кой колко изгарания има :lol: но при всички положения емоциите са само положителни хаха
от xios » нед май 09, 2010 11:35 am
Здравеите!Надявам се да ви помогна с няколко снимки.

Прикачен файл

DSC01779.JPG
DSC01779.JPG (139.23 KиБ) Видяна 8438 пъти

Прикачен файл

DSC01778.JPG
DSC01778.JPG (161.06 KиБ) Видяна 8438 пъти

Прикачен файл

44.jpg
44.jpg (165.35 KиБ) Видяна 8438 пъти

Прикачен файл

33.jpg
33.jpg (165.69 KиБ) Видяна 8438 пъти

Прикачен файл

22.jpg
22.jpg (159.39 KиБ) Видяна 8438 пъти
от xios » нед май 09, 2010 11:38 am
и още две

Прикачен файл

DSC01782.JPG
DSC01782.JPG (141.38 KиБ) Видяна 8437 пъти

Прикачен файл

DSC01781.JPG
DSC01781.JPG (139.34 KиБ) Видяна 8437 пъти
xios, добра работа!!
Тц тц тц -браво :)
Поздравления за всички, страхотни пещи и скари.
Имам едно питане от къде може да се намери чугунена скара 50 на 50 или 60 на 60см. В момента ползвам такава от арматура 6мм?
Господа вижте какво намерих в интернет, на мен също ми предстой изграждане на пещ.
Ето линка и се надявам собственика да не се сърди, че го помествам, без негово съгласие.
http://jonny7.snimka.bg/experiment/barbekyu-pesht.419474.all
Айде зидането ще го направя ами после - паля огън вътре , откъде взима въздух да гори ,повреме на горене на пеща вратата затворена ли е след колко време е готова пеща ,въглените махат ли се ,колко време се пече месото , извинете не съм виждал :?
въздуха си влиза през долната част на отвора а димът излиза през свода
изпичането става на принципа -вадиш,пробваш> връщаш :)
ъ на следващото палене вече ще знаеш за какво печиво, колко време и нагряване на твоята пещ и трябва .
А въглените може и да не ги махаш всичките ако много бързаш но по принцип се вадят :)

Включи се в дискусията:

 Отговори   Нова тема Абонирай се

Сподели темата:

Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?

Върни се в “Всичко за вилата”