Така аз гъби много, много не ям то от страх не от друго обаче има едни викат им челядинки /пиронки, гвоздейки/ та от тях по поляните на село има колкото си щеш много четох за тях и открих че имат само един двойник и е много лесно да се различа, та викам си дал господ от тея гъби дай да понабера. и като набрах дойде въпросът как да ги консервирам защото са много. малко от тях изсуших а останалите ги направих мариновани в бъркани ето как:
гъбите се измиват много добре след което се попарват с вряла вода и стоят в нея докато поомекнат/2-3минути/ това с цел да се съберът повече в бурканите после сложих 1ч.л.сол, 3 с.л. оцет, щипка захар и допълних с вода до пръстена на бурканите варих ги 35 минути. после от тях става чудна салатка отцежда се маринатата сипват се в чинийка малко олио, лук на едро и става чудна салатка.
ако някой има други предложения дя казвя че има още
гъбите се измиват много добре след което се попарват с вряла вода и стоят в нея докато поомекнат/2-3минути/ това с цел да се съберът повече в бурканите после сложих 1ч.л.сол, 3 с.л. оцет, щипка захар и допълних с вода до пръстена на бурканите варих ги 35 минути. после от тях става чудна салатка отцежда се маринатата сипват се в чинийка малко олио, лук на едро и става чудна салатка.
ако някой има други предложения дя казвя че има още