Здравейте Не мога да не се похваля какво направих тази зима.
Използавам естествени слепи черва-барсак/чоз/.
Обезкостено само охладено свински бут - 3кг,обезкостено охладено
свински гърди-3кг,общо 6кг-нарязвам на "зарчета", 30гр сол,5гр.чер
пипер,5гр.кимон,1гр.селитра,2гр.захар,30мл.червено вино,1бр.средно
голяма глава праз нарязан на ситно-това е доза за 1 кг.месо. Всичко се обърква добреи се оставя в студена стая или хладилник-през 2-3
часа се разбърква.На следващия ден се пълнят слепите черва,които
са с диаметър -4-8 см. и поемат от 0,5кг до 1 кг от сместа/месото/.
Суши се на студено и проветриво место 21-24 дни.Става страхотно
мезе
Напарвих си и телешка пъстърма. Купувате 5-6 кг. прясно телешко шол
Почиствате ципи и лой. Нарязвате на подходящи парчета от 200 да 500
грама,като ги оформате добре.Заравяте в морска сол месото за 24 часа
Изваждате месото и го измивате с червено вино,подсушавате със салфетки.На всяко парче пробивате и слагате връзка/канап/. Всяко
парче месо овалвате в следаната смес: 50гр.чер пипер,50гр.кимон,
50гр.риган,50гр.чубрица,50гр.червен пипер/може и малко лют/,по жела
ние може да натриете месото със счукан чесън. Суши се на студено и
проветриво място - покрито със хартия против прах-24-30 дни.
Трябва ви остър нож и дамаджан винце!
Използавам естествени слепи черва-барсак/чоз/.
Обезкостено само охладено свински бут - 3кг,обезкостено охладено
свински гърди-3кг,общо 6кг-нарязвам на "зарчета", 30гр сол,5гр.чер
пипер,5гр.кимон,1гр.селитра,2гр.захар,30мл.червено вино,1бр.средно
голяма глава праз нарязан на ситно-това е доза за 1 кг.месо. Всичко се обърква добреи се оставя в студена стая или хладилник-през 2-3
часа се разбърква.На следващия ден се пълнят слепите черва,които
са с диаметър -4-8 см. и поемат от 0,5кг до 1 кг от сместа/месото/.
Суши се на студено и проветриво место 21-24 дни.Става страхотно
мезе
Напарвих си и телешка пъстърма. Купувате 5-6 кг. прясно телешко шол
Почиствате ципи и лой. Нарязвате на подходящи парчета от 200 да 500
грама,като ги оформате добре.Заравяте в морска сол месото за 24 часа
Изваждате месото и го измивате с червено вино,подсушавате със салфетки.На всяко парче пробивате и слагате връзка/канап/. Всяко
парче месо овалвате в следаната смес: 50гр.чер пипер,50гр.кимон,
50гр.риган,50гр.чубрица,50гр.червен пипер/може и малко лют/,по жела
ние може да натриете месото със счукан чесън. Суши се на студено и
проветриво място - покрито със хартия против прах-24-30 дни.
Трябва ви остър нож и дамаджан винце!