Съвети за начинаещи готвачи.
bjohnev - специалист
Преди време опитах да направя торта с твърда, хрупкава шоколадова глазура, но колкото и да стягаше тортата в хладилника, глазурата все оставаше гъвкава и мека.

Не искам да ползвам готварски шоколад. Държа да е от истинско какао, масло, мляко и т.н.

Някой има ли рецепта, или пък да сподели опит?
hygro - майстор
Трикът е в температурната обработка:

http://en.wikipedia.org/wiki/Chocolate#Tempering
bjohnev - специалист
Не ми казвай, че когато правят глазурата на сладоледите, после ги темперират на 36 градуса...
hygro - майстор
bjohnev написа:
Не ми казвай, че когато правят глазурата на сладоледите, после ги темперират на 36 градуса...
:-D

Останал ми е някакъв мътен спомен от едно предаване по Дискавъри за науката в готвенето, където маса време бистриха този проблем...

Тема "Хрупкава шоколадова глазура - как?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: