Много искам да си приготвя, но знам много малко по технологията.Моля ако някой е правил да ми даде напътствия.Аз това което знам е че в съд чийто капак е запечатан с тесто се слага агнешко и...... зеленчуци,подправки .А иначе съм опитвал- страхотно е.
ЛОВДЖИЙСКИ САУШ
В голям казан на дъното слагаме лозови клонки.
Слагаме пълнени бирени бутилки с вода {бутилките не се затварят}.
Като ги сложите на дъното те се изсипват до половината.
Нареждаме агнешко месо на порции,оваляно в червен пипер с олио,сол на вкус,чер пипер,отгоре пресен лук нарязан на средна големина и нарязани пресни домати,дафинов лист.Ред месо,ред лук,домати докато свърши мръвката.
Казана се похлупва и запечатва с тесто.На капака се слага голям камък.
От четирите страни се слага по една клечка за шишчета и след като заври клечките се махат за да излиза през отворите въздуха.
Слага се на огъня да ври 3-4 часа.Става трепач.И да не ви се свиди лука-колкото повече,толкова повече.