От известно време правя едно мезе...
Оригиналната рецепта идва някъде от северните страни и е с месо от лос, но става и с телешко и със свинско...
Месото, както е замразено се слага във фурната на 75 (аз го слагам на 85, че на 75 стои като живичко) градуса за 12 часа (аз и повече го държа).
След като се извади се приготвя марината от няколко супени лъжици готварска сол и чер пипер на зърна (аз слагам и бахар, и дафинов лист и каквото ми падне пред очите в момента). Кисне се на хладно пет - шест часа. Отцежда се и се почва...
Освен за мезе, много е добро за сандвичи за хлапетата...
На вкус е подобно на тези мокрите шунки, дето ги има по магазините, но поне съм наясно, че няма химия в месото.
Оригиналната рецепта идва някъде от северните страни и е с месо от лос, но става и с телешко и със свинско...
Месото, както е замразено се слага във фурната на 75 (аз го слагам на 85, че на 75 стои като живичко) градуса за 12 часа (аз и повече го държа).
След като се извади се приготвя марината от няколко супени лъжици готварска сол и чер пипер на зърна (аз слагам и бахар, и дафинов лист и каквото ми падне пред очите в момента). Кисне се на хладно пет - шест часа. Отцежда се и се почва...
Освен за мезе, много е добро за сандвичи за хлапетата...
На вкус е подобно на тези мокрите шунки, дето ги има по магазините, но поне съм наясно, че няма химия в месото.