• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Съвети за начинаещи готвачи.
Iliev Labs - специалист
kolev_k написа:

Как се прави/къде се купува метилоотделител?И има ли някакъв тестер за съдържание на метил в ракията?

Няма такова нещо.
apikov - напреднал
Здравейте на всички и от мен. Искам да се похваля и аз смойто казанче .Някой ако се интересува от размерите може да ги побликувам тук.

Прикачен файл

2014-02-14 18.46.20.jpg

Прикачен файл

2014-02-14 17.09.28.jpg
bjohnev - специалист
"Глаз-Алмаз". Опитното око засича 78 градуса?!? Ако е от първа варка - много е добре, даже.
Само тез тънки тръбички, малко ме съмнява благосъстоянието и сигурността на присъстващите. Какво казват манОметрите? :shock:
Обема е за 25ml лавандулово масло за жената! Какво стана с "казана"? За котарака ще стигне продукцията, ама за човек? А гостите? :lol:
Дерзай! Личи си майсторският почерк.
Поздрави от германия:
Изображение
apikov - напреднал
Здравейте отново .Явно колегата от Германия коментира казанчето ми :roll: Казанчето е 70 литра ,трабичките са 1,2 сънтиметът , съмият казан не е самоделка произведен е от лицинзирана италянска фирма ,има предпазна клапа за налягането така че сигорноста е ок .А темометрите си имат своето значение за да са сложени и който знае как да ги използва са много полезни :?: :-D За сега съм много доволен за 3 месеза около 50 литра ракия е сварил и 30 литра преварка. :rolleyes: :drinkers: Привет от Италия :cool:

Прикачен файл

2014-03-26 17.14.08.jpg

Прикачен файл

2014-03-26 17.20.26.jpg
m.lukanov1951 - специалист
Това е интересно казан без загаряне, Steam wand for faster "bring to boil"s.
brabra - помощник
Нещо и от мен

Прикачен файл

тг.jpg LM/VM колона

Прикачен файл

phpPTnfQQAM.jpg 9л тенджера,колонката е с една тарелка,а под нея има 10см пълнеж от медни пръстенчета

Прикачен файл

SDC13425.jpg

Прикачен файл

ewf.jpg тази е сас 6 тарелки
nnikbg - специалист
Харесвам този форум !!!
Моят тъст вече два пъти пробва да вари ракия в домашни условия и двата пъти провал. Като казвам провал значи голям провал, не изкара и 1 грам ракия. Казана е правен от пералня изглежда като най обикновен казан за ракия. Къде може да е проблема?
Моля за джокер.
ZMeyGorianin - майстор
А повече подробности :?
Например: какъв е материала, захар има ли сложена, първоначална захарност, след колко време от превирането на материала е варено, евентуално пропуски от казана?
nnikbg - специалист
Материала трябва да е наред, до сега винаги е варил на обществен казан и не е имал проблеми. Сега си направи казан и проблемите почнаха :-D . Първия път му открих пропуски по холендрите на серпентината - не беше сложил гарнитури :) . Втория път не знам какво е правил ама чак грам да не пусне. Проблема явно е фундаментален. Днес ще щракна малко снимки и ще постна.
Поздрави от варненско.
big_death - специалист
Първо пробвай матеряла дали гори на чайник ! :)
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Домашен казан за ракия?" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: