Я да попитам майсторите, преди седмица заложих телешки суджук да съхне /купен готов суров/.От няколко дена забелязах когато го пердаша , че леко лепне , на мирис е добре и видимо външно също. Суша го на остъклена тераса, като денем отварям всички прозорци и се получава добро проветрение. Та питането ми е от какво може да се дължи това лепнене и какви мерки да взема. Миналата година януари месец в най-големите студове също суших и стана перфектен, но нямам спомен дали по време на сушенето пак лепнеше преди да стане. Хайде помагайте
Stefan_62 написа:Я да попитам майсторите, преди седмица заложих телешки суджук да съхне /купен готов суров/.От няколко дена забелязах когато го пердаша , че леко лепне , на мирис е добре и видимо външно също. Суша го на остъклена тераса, като денем отварям всички прозорци и се получава добро проветрение. Та питането ми е от какво може да се дължи това лепнене и какви мерки да взема. Миналата година януари месец в най-големите студове също суших и стана перфектен, но нямам спомен дали по време на сушенето пак лепнеше преди да стане. Хайде помагайтеКозата си иска пръч,суджука- хлад, според мен времето е още топло за тия благинки