Пастърма от телешко сърце.
Две или три големи телешки сърца.
Сол.
Вода.
Подправки :
50 грама кимион
50 грама мляна чубрица
20 грама чимен
30 грама кимион
30 грама чесън на прах
150 грама червен пипер
От солта и водата се забърква саламура, чиято гъстота се преценява със сурово яйце. Като се пусн яйцето, трябва да си подава над повърхността на водата с площ колкото 50 ст. Почистеното от жили и мазнотии сърце се нарязва на филии и се кисне в тая саламура дванадесет часа, притиснато с нещо, токо, че да не изхплуват парчетата. След това парчетата се изплакват с вода и се отцеждат.
След като се изцедят, се овалват в смес от гореописаните подправки и се окачват да съхнат. При студено и сухо време стават за по-малко от седмица.
Съвети за начинаещи готвачи.
boltik
- специалист
8 мнения в "дайте рецептата"
Илиян Илиев™
- майстор
- Мнения: 1772
Това с яйцето е малко не точен метод. Пробвал съм саламура с две яйца от една и съща опаковка. Плуват на различна дълбочина.
С домашни не знам дали дава отклонение, но съм склонен да вярвам, че ще се получи същия ефект.
п.п. Какво означава чимен? Защо кимиона е написан два пъти в рецептата с различен грамаж?
С домашни не знам дали дава отклонение, но съм склонен да вярвам, че ще се получи същия ефект.
п.п. Какво означава чимен? Защо кимиона е написан два пъти в рецептата с различен грамаж?
diaflin
- специалист
- Мнения: 98
boltik написа:Благодаря за бързия отговор.Какво е това чимен?сминдух
Във википедиа има същата рецепта с някой леки промени - пастърма , като например това , че не се кисне в солен разтвор , а направо се "заравя" в солта . Аз така съм правил пастърма от бяло пилешко месо и се получава доста добре.
илко илиев
- специалист
- Мнения: 343
така с яйцето си правя виното.само че яйцето го вземам прясно снесено.и когато яйцето изплува отгоре като старите 5ст.значи че захарноста е около 22-23,пробвал съм го със захаромер
Тема "дайте рецептата" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!