Съвети за начинаещи готвачи.
cakev79 - специалист
Понеже видях майка ми да чисти картофите от кълновете реших да ви попитам за тънкости при съхранението им.Някъде съм чел и съм и казвал за ябълка в щаигата с картофите,ама не е пробвала.Така че който има опит да сподели
evdoki - специалист
На тъмно, и не много студено
cakev79 - специалист
то това е ясно...др ако има
rdrusev - помощник
В агроаптеките се продава специален прах, с който картофите се пудрят и до късна пролет проблем с кълновете няма. За първи път ползвах въпросния прах миналата есен - на един голям найлон (на няколко ката за здравина) изсипах количество картофи толкова колкото ще мога да ги объркам и след това върху тях се изсипва прахът. Както вече е ясно, с помоща на найлона се объркват. След това нареждаш в касети, които поставяш в мазето.
Все още имам от минало годишните картофи и кълнове все още нямат.
Единственото изискване - след пудренето не могат да се ползват мисля, че беше 10 дни, но на опаковката пише.

Тема "покълнали картофи" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: