• 1
  • 2
Съвети за начинаещи готвачи.
panalov - специалист
За пица не " ала Дянков" са необходими:
Тесто
Пушено месо
Шпек салам
Сладка царевица
Кисели краставички
Кашкавал
Лютеница
Може да сложите още вкусотийки , ако искате , идеята е да се избяга максимално от постната пица на Дянков :)

Мажате подходяща тавичка с мазнина слагате тестото на тънко обмазвате с лютеницата и след това слагате пушеното, салама ,краставичките, царевицата и отгоре доволно настъргвате кашкавала.

Да ви е сладко!

Ето малко нагледен материал.

Прикачен файл

15032010(011).jpg
15032010(011).jpg (87.92 KиБ) Видяна 3868 пъти

Прикачен файл

15032010(010).jpg
15032010(010).jpg (92.76 KиБ) Видяна 3868 пъти

Прикачен файл

15032010(004).jpg
15032010(004).jpg (98.74 KиБ) Видяна 3868 пъти

Прикачен файл

15032010(002).jpg
15032010(002).jpg (101.06 KиБ) Видяна 3868 пъти

Прикачен файл

15032010(001).jpg
15032010(001).jpg (109.39 KиБ) Видяна 3868 пъти
mariayn - специалист
Да беше ни поканил като не е Дянков .Щях да взема бирка да преглъщане .
Бай Член - специалист
Тя идеята и рецептата добре, ама снимките много злощастни бре, все едно един път вече е ядена пустата пица ;)
Позволих си да ги пооправя малко, да не разваляме апетита на хората
:drinkers:

Прикачен файл

15032010011_145.jpg
15032010011_145.jpg (62.39 KиБ) Видяна 3760 пъти

Прикачен файл

15032010010_138.jpg
15032010010_138.jpg (67.3 KиБ) Видяна 3760 пъти

Прикачен файл

15032010002_316.jpg
15032010002_316.jpg (71.85 KиБ) Видяна 3760 пъти

Прикачен файл

15032010001_356.jpg
15032010001_356.jpg (77.53 KиБ) Видяна 3760 пъти
panalov - специалист
Мерси за снимките .
На фотоапарата бяха му разредени батериите ,а телефона толкова си може :)
diaflin - специалист
Добре изглежда пицата - вкусна :)

Аз в последно време, като правя пица, подлагам отдолу ( под тестото ) хартия за готвене. Върху нея малко брашно и така го разточвам. Спестявам използването на мазнина, пък и се чисти много по-лесно :)
solo5 - майстор
Супер :2thumbs:
Скоро и аз ще направя една такава :roll:

P.S. Някой ще сподели ли за колко време и на какви градуси се прави въпросната пица :roll:
bjohnev - специалист
Учудвам се, че правите пицата в тава намазана с мазнина... По заведенията, както и оригиналната италианска пица се прави от сухо тесто, разточено върху наръсена с брашанце маса...
panalov - специалист
bjohnev написа:
Учудвам се, че правите пицата в тава намазана с мазнина... По заведенията, както и оригиналната италианска пица се прави от сухо тесто, разточено върху наръсена с брашанце маса...
Тестото беше за мекици и не е разточвано ,та в този случай мазнината служи за да не залепва тестото за тавата.Не че не залепва ама по малко.

П.П. Пицата не е италианска в случая.

solo5 написа:
Супер :2thumbs:
Скоро и аз ще направя една такава :roll:

P.S. Някой ще сподели ли за колко време и на какви градуси се прави въпросната пица :roll:
При мен се изпече за 15 мин. на 250 градуса
solo5 - майстор
bjohnev написа:
Учудвам се, че правите пицата в тава намазана с мазнина... По заведенията, както и оригиналната италианска пица се прави от сухо тесто, разточено върху наръсена с брашанце маса...
Те по заведенията ги правят в пещ :-D

P.S. БГ пиците били по яки от италианските, съм чувал аз :roll:
bjohnev - специалист
Абсолютно си прав! Там съм бил и на север (Милано) и на юг (от Неапол надолу) - където и да ти правят пицата все е постна откъм продукти. Все едно ядеш тесто с някякъв странен аромат + доматена глазура...
Дори веднъж в заведение съм ял пица с настъргани картофи отгоре - срам за готвача...

Може би основна разлика между нашите и техните пици е също това, че при нас последното което се слага отгоре е кашкавала, който задушава целия аромат и запазва вкуса и влажността в пицата, докато при тях, кашкавалът идва веднага след доматеното пюре...
  • 1
  • 2

Тема "Пица не "ала Дянков"" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: