Съвети за начинаещи готвачи.
ebahti - майстор
В Кауфланд има примоция на някаква "сьомгова пастърва"-по 4 кинта килото,има малко по особен вид..........дали е добра???
mumar - специалист
Става!
Малко инфо от нета за бързо и вкусно приготвяне

И обяснение от специалисти :-D какво точно е това рибе
http://forum.nariba.com/viewtopic41034.html
Илиян Илиев™ - майстор
Ми според уикипедията това си е обикновена пъстърва хранена на специална диета за да почервенее като сьомгата с която всъщност са от едно семейство и те така.

http://it.wikipedia.org/wiki/Salmo_trutta

Няколко пъти съм ял такава риба и сьомгова и обикновена. Доволен като от всички риби. Бе всичко водно обичам.
filmatoplo - майстор
Привет , шаран ще е , но малко намисисва на тиня -как :? да го приготвим че да не мирише . :wink: За всеки случай имаме -паламуд,сафрид и чернокоп :lol:
torbalan - Дървен философ
ArturDent написа:
torbalan написа:
не съм кръщаван, така че все тая каква е традицията ;)
То и аз не съм особено набожен, но това не ми пречи да се отдавам на йедениьие и пийенийе по празниците.
Пък и си на Дунава, грехота е да не праснеш едно шаранче, може и бракониерско.
нема риба тук, нищо че съм на дунава...

преди ден - два на работа взех пържен шаран - гадост, вуни на тиня яко....

за сьомговата пастърва - супер е...., като всяка друга пастърва :)
filmatoplo - майстор
Ако се съмняваме че ще мирише на тиня -как да го третираме преди готвене , нещо да го киснем , ама в какво :? нема време .
mumar - специалист
Не правя реклама, това излезе от "чичо Гошо" :-D
Мисля да опитам!
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=20&t=18453
filmatoplo написа:
Ако се съмняваме че ще мирише на тиня -как да го третираме преди готвене , нещо да го киснем , ама в какво :? нема време

кисненето с оцет и вода е добра идея.
но знам че прясно мляко и риба води до хранително натравяне не те съветвам да ги смесваш.
мога да дам идея,ако шарана е пържен и се направи чеснова заливка мисля че няма да се усеща миризмата на тиня,или поне по-малко. .
filmatoplo - майстор
Така или иначе празника мина и продължава :wink: кой както си го направи , аз си го направих с тайфата :-D 100 литра вино и мезе -различни риби , от шаран до паламуд , барбун , сафрид,скумрия,чернокоп ,попчета и др . :wink: паржолите и наденица не се брои .Живот и здраве пак догодина .
STO-YAN - специалист
Честито на всички именяци! Честит празник и на Бургазлии!

Тема "Наближава Никулден" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: