Здравейте,имам два въпроса към майсторите кулинари.Преминал съм за сега на пуешко,но голям проблем ми създават костичките в бутчетата.Та първият ми въпрос е как по-лесно да ги отделям в прясно състояние?И вторият въпрос е свързан с приготвянето.Аз нарязвам месото и го задушавам с много лук и гъби.Като се има в предвид,че костите и кожата се изхвърлят при почистването.Ще съм благодарен,ако споделите някоя рецепта.
За костиците...трудна работа, но зависи какво ще правиш след обезкостяването с месото, иначе вадиш костта разстилаш месото като пражола и изрязваш костиците..
За рецепти...има много, все пак си е месо, но аз бих ти препоръчал няколко...
В тенджера под налягане- месото на порции или по- големи парчета от като за кебап, осоляваш, подправки, в тенджерата слагаш 1 пръст олио и запражваш леко месото, вадиш и запражваш 1 глава чесън...10-тина скилидки, като е готово, наливаш 1 бира...0,5 л и като заври и се отлепи загорялото по дъното, връщаш месото и затваряш....в зависимост от възрастта на пуека, вариш 30-45 мин..
Пражоли- обезкостяваш и изтъняваш до към 1-1,5 см, сол, подправки и на скарата...
Кифтаци, ами... както се правят от всяко друго месо..
С зеле дори и прясно става разкошно..
С зарзавати под налягане...
Не каза, тия пуяци ти ли си ги гледаш или е купено,а и защо точно пуешко....е ако не е тайна де...