Щом има за вино, нека и за най-популярната напитка да има такава. В стил "Направи сам" повечето в този раздел си правим бъркочи, па да се питаме и фалиме тука.
Тази година (тоест миналата вече) направих двоен препек гроздова и след разреждането и до 48° (с горнобанска минерална) напълних едно буре 55л. При втората преварка сложих в казана буркан домашен мед който я прави по-блага и с далечен привкус на мед. Два бидона с джибре и един с винена кал останаха за напролет не искаха да ферментират и ги отебах.
Вече я подпуках и съм много доволен от резултата, догодина пак по същата рецепта. Мераклия съм да пробвам със сакъз, преди години пих такава и много ми допадна.
Тази година (тоест миналата вече) направих двоен препек гроздова и след разреждането и до 48° (с горнобанска минерална) напълних едно буре 55л. При втората преварка сложих в казана буркан домашен мед който я прави по-блага и с далечен привкус на мед. Два бидона с джибре и един с винена кал останаха за напролет не искаха да ферментират и ги отебах.
Вече я подпуках и съм много доволен от резултата, догодина пак по същата рецепта. Мераклия съм да пробвам със сакъз, преди години пих такава и много ми допадна.