• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
Съвети за начинаещи готвачи.
chapara - майстор
вт ное 22, 2022 8:19 pmbigdragon написа:
Помоооощ!!!

От вчера чорбата взе да се точи, става за първи път.
Зелето е сложено преди 10 дни.
Вероятно е заради високите температури.

Утре ще източа чорбата, ще го промия, ще сложа нова саламура с 4% сол.
Дано да се получи.

Ако някой знае друг номер, да казва :? :? :?
Вземи сложи ново зеле, имаш време! Като купувате сол гледате ли от ноя държава е? Там е разковничето! БГ сол все по рядко се намира, особено в сезона! А, я търся лятото😎
gnt69 - майстор
ср ное 23, 2022 6:33 pmchapara написа:

Вземи сложи ново зеле, имаш време! Като купувате сол гледате ли от ноя държава е? Там е разковничето! БГ сол все по рядко се намира, особено в сезона! А, я търся лятото😎
Според мен не е от солта. Преди 2 седмици нямаше нито на кауфланд приверих и една верига тукашна и там няма и отидох до метро. Взех един стек вносна мароканска ли беше алжирска ли нямам проблем. Ето снимка от вчера. Ей сега отивам до гаража за тест драйв. :partyman:

Прикачен файл:
зеле.jpg
Освен зеле, има ли и други зарзавати в бидона?
gnt69 - майстор
ср ное 23, 2022 7:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
Освен зеле, има ли и други зарзавати в бидона?
2 дюли, 2 червени цвекла, 2 червени зелки, 2 хряна, една царевичка, 40 кила зеле, 65 литра вода и 2 кила сол мароканска морска. Към днешна дата чорбата е леко газирана зелето още не става за салата. :partyman:
stamenov1 - специалист
https://www.facebook.com/viara.smiley/v ... 8429279976
Мързелив начин за махане на кучаните с конусна бургия и винтоверт.
hidrazin - майстор
ср ное 23, 2022 7:41 pmstamenov1 написа:
https://www.facebook.com/viara.smiley/v ... 8429279976
Мързелив начин за махане на кучаните с конусна бургия и винтоверт.
КОчаните не е препоръчително да се махат.
Видеото в тъпия фейсбук и тъпите му потребители го няма...
Нещо напълно нормално.
:partyman:
resistbody - майстор
ср ное 23, 2022 11:04 pmhidrazin написа:
КОчаните не е препоръчително да се махат.
Видеото в тъпия фейсбук и тъпите му потребители го няма...
Нещо напълно нормално.
:partyman:
Предни години ги дупчехме с ножа, тая само ги цепим на кръст ..
hidrazin - майстор
чет ное 24, 2022 12:00 amresistbody написа:
Предни години ги дупчехме с ножа, тая само ги цепим на кръст ..
Е тъй де, не се маха кОчана.
Аз лично не разбирам каква е разликата да ги дупчиш (какво разбираш под това) и да ги цепиш на кръст?
Ма ако е за кочана няма значение. Така солта прониква по-добре в листата.
:partyman:
resistbody - майстор
чет ное 24, 2022 12:09 amhidrazin написа:
чет ное 24, 2022 12:00 amresistbody написа:
Предни години ги дупчехме с ножа, тая само ги цепим на кръст ..
Е тъй де, не се маха кОчана.
Аз лично не разбирам каква е разликата да ги дупчиш (какво разбираш под това) и да ги цепиш на кръст?
Ма ако е за кочана няма значение. Така солта прониква по-добре в листата.
:partyman:
Правехе отвор(дупчиш и заврташ) в кочана да навлиза сол... така каза дядката.. все пак друг никога преди това не беше правил кисело зеле..

Иначе не претакваме а надуваме с помпа за аквариум, само че не от тея домашните ами малко по-про..
Днес инспектирах бидона- нещата са на 50%, ден 9ти, което ще рече, че съм го забидонил навреме. Изобщо никакви процедури, както обещах. Не забелязах отклонения.

КУчанити ги изрязах плитичко, не знам защо. Дядо, а после и Тати, винаги са ти издълбавали и са сипвали по шепа сол в дупката. Освен това ги наредих както си седят на полето.
Около Никулден смятам да открия залевия сезон.

Мързелива работа, дано не ми изиграе лоша шега!
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80

Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: