• 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
Съвети за начинаещи готвачи.
Ден 12, зелето може да се нарече кисело, годно за употреба като такова.
Смятам, че ще става още по хубаво в следващите седмици.
Дотук опитът протича в положителна посока. Никакви мръсни думички, никакво претакане.
Солта е морска, кристална, йодирана, "Хепи агро", пакетирано в с. Звъничево, произход- земята на фараоните, закупена от кофтиланд.
Същите, днес опитаха да ми продадат "преоценена" храна за малки кученца, на.......същата цена.
Чужденците ни цакат, с любезното съдействие на нашите! Усетих враждебност, при предявяване на претенцията си.
bigdragon - майстор
Да докладвам:
След въпросната процедура нещата отиват в добра посока.
-Вкуса е страхотен;
-Чорбата не се точи;
-Започнахме консумация.

ПП Няма да рискувам и в края на седмицата ще го пресека...
пон ное 28, 2022 2:00 pmbigdragon написа:
Запомням си рецептата, че никой не е застрахован.
Andri01 - майстор
" Запомням си..."! Колкото светофар - зеленото! Я си я запиши ,бре! :lol: :partyman:
Като напиша "Помоооощ,чорбата......!", Гошо ше ме прати тука.
Това е паролата, само да не я забравя!

Абе, да зема да си запиша поне паролата ли.....и гинкобилоба до нея?!!
Andri01 - майстор
Не ,зелевата чорба ти стига. :partyman:
bigdragon - майстор
Продължавам с доклада.
Това е от днес:https://www.youtube.com/shorts/YlS9MB-6Frk
Ох котьоооо, баси розето!!!
Тая година "изпростях" със зелето. Хем мързеливо, че и без екстри.
Нищо, другата година екстрите.
Розовото си е атракция.
Мързеливото зеле, вече......реже се, пие се.
Вчера сефтосах Зеле 2022.
Перфектен, натурален, свеж жълтозеленикав цвят.
С червено пеПерче картинката става..........абе захтинеца докарва нещата до натюр-морт. На нашенски- бе направо смърт.
Разтопена сол в гореща вода, залято, затиснато, затворено, седемнадесет дни (вероятно и по рано е било готово), никакво дуене и прекофяне- Перфектен резултат. Който иска, за адета, нека претака.
Предстои да го пресека тези дни. Като цяло- надеждите се оправдаха.
Добър вечер на всички,
почти новак съм в темата със зелето та искам да попитам...
Сложихме зелето преди 2 седмици, но забравих да му сложа ни ябълка, би цвекло ...а сега ми се прииска малко по розова чорбица 😁😁
Късно ли е да сложа ? Да рискувам с цвеклото или да си го ядем така както е?
  • 1
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80

Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: