Искам да си направя кисело зеле , ама малко(поради липса на място).Някои би ли ми казал колко сол да сложа на литьр вода
- 1
- 2
Съвети за начинаещи готвачи.
piteriv
- специалист
16 мнения в "За кисело зеле-- колко сол да сложа?"
LazarGanev
- "Велик майстор"
- Мнения: 14486
Аз го правя така - слагаш сол във водата и бъркаш, докато изплува потопено яйце. После разреждаш с чиста вода 1:1 и това ти е саламурата. Преточваш всеки ден!
emil_v r
- майстор
- Мнения: 1845
Не ,не - на 100 л бидон 2кг морска сол ! Мойто вече стана . Идеално е . И не преточвай всеки ден , а най мн. през ден , а после когато се сетиш Питах китайците как си го правят по китайски . Става като в кит. рест. В буркан 3 л. го нарезваш. Вода захар и оцет и сол на вкус . Слагат го в хладилника и след 4 тия ден е готово !
- Мнения: 9
А бе,защо чак сега наклавате зелето? Зелето се прави най-късно до 1 ноември.Но щом питате колко сол,ще кажа и моята рецепта.Изпитана рецепта,взета от една стара готварска книга.На 100 кг зеле се слагат 4 кг сол.Предварително се разтваря във вода.Заливат се предварително сложените зелки,като най долния ред се нарязват на кръст, а горните пластове само веднъж.Веднага се протаква.След 3 дни пак.Така 3-4 пъти през 3 дни.Според мене не е нужно всеки ден.И след 15-20 дни преставаш да протакваш.До Нова година е готово.
Ха наздраве, хубаво мезе
Ха наздраве, хубаво мезе
generala_1
- напреднал
- Мнения: 42
ние пък издълбаваме 4уканите на зелките и леко на кръст с ножа и се сипва морска сол ж образуваната дупка и се нареждат с дупката нагоре дане излезе солта може и ко4ан царевица дасе сложи за по добър вкус-успех
iliq todorov
- напреднал
- Мнения: 25
Въпросът ми е към Емо! А захарта не ферментира ли по време на престоя на зелето , и още остава ли трайно и с леко сладък вкус? Искам да си направя по тази рецепта , нищо че вече е малко късно. Ама ми се ще да знам дали ще трае повечко , че да направя малко по-голямо количество (повече от 3-литров буркан) Благодарско
emil_v r
- майстор
- Мнения: 1845
Илия не прави пове1че от 3 литра . То само почва да ферментира ,и се унищожава! След тва правиш още. Не знам казах ли че стои в хладилник . Иди на китайски рест. и го опитай първо. Нарязва се предварително средно едро . Питай все пак китайците как го правят , но мн. трудно казват.
- 1
- 2
Тема "За кисело зеле-- колко сол да сложа?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!