Съвети за начинаещи готвачи.
Стефан - майстор
Ето още една изпитана от мен рецепта:

Кисели краставички
/ за един буркан ОМНИЯ /
1 супена лъжица морска сол; 2 супени лъжици домашна ракия / над 50° /; малко копър.
Допълва се буркана с вода и се оставят на слънце.Разклащат се за разбъркване сутрин и вечер около 5 дни,след което се прибират в тъмно и хладно помещение/ мазе /.

Отбелязвам, че това не са мариновани, а кисели краставички. Стават много вкусни и хрупкави.
scalpelo - напреднал
Оцет ала бала няма ли?
Стефан - майстор
НЯМА! Виж в съседната тема Мариновани краставички. Там има.
myrchak - специалист
Стефан написа:
НЯМА! Виж в съседната тема Мариновани краставички. Там има.
е как слага няколко зелени зърна от грозде

Тема "Кисели краставички "Корнишони"" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: