Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
Mega - специалист
Моля да споделите кой, как се защитава при пръскане на овошките. Аз лично слагам маска и очила, но пръсках с Нуреле и доста силно миришеше въпреки маската а очилата се запотяват.
tripioo - специалист
+ яке с качулка и пръскане по посока на вятъра .....
EDI - майстор
Щом си с маска, няма страшно.Аз всяка година пръскам асмата с НУРЕЛЕ, мирише си през маската, но няма проблем.
Mega - специалист
Тук е въпроса какви маски ползвате. Обикновените или по-специални?
svetoslavoff - специалист
Аз съм много доволен от предпазния шлем, който ползвам. Беше около16лв, изцяло прозрачен с регулируемо пристягане върху главата и възможност за вдигане. И в най-големите жеги ако ми се наложи пръскане съм облечен от горе до долу, шапка и ръкавици. Ум не ми побира как един комшия в топлото пръска по къси панталони и тениска:(
EDI - майстор
Аз ползвам едни холандски маски.Текстилна маска с клапа отплед и две ластики.Покрива нова и устата.Абе и аз пръскам лятото по къси гащи :lol: , ама имам една риза за отрови.После направо в банята влизам.
forski - специалист
Аз не използвам маска, слагам шапка и очила и по-посока на вятъра, това е :)
Тани - модератор
Маска,очила,латексови ръкавици и облекло за боядисване с качулка -мисля че струваше под 10 лв. Като е много топло го обличам само върху бельото и не спарва.
pipilica - майстор
Хора моля ви ползвайте противогаз кви са тия маски с марля и глупости.
Нуреле Д е от два химикала и това дето мирише е точно по-отровния Хлор пирифос етил.
Много гадна отрова органофосфорна, от как се трових малко с подобна само с противогаз и
скиорски очила.Преди и аз си мислех дозата е малка на открито ама почнах да губя образ не е
майтап работата, два дена после ходя като замаян.
И като купувате противогаз четете за какво е филтъра щото има за различни отрови и ако не е
подходящ все едно си без него. Аз ползвам един на фирмата "Дрегер".
Някой от химикалите за растителна защита се натрупват в организъма и като се събере достатъчно и викаш мале кво стана ше мра.
joro_tsanev - специалист
Ехе, чак с противогаз. Освен ако не пръскаш декари всеки ден. Иначе също толкова токсично е действието и на отработените газове от мпс-та, който ги гълтаме и дишаме всеки ден. Иначе специално Нуреле Д е втора група препарат и се изисква изкаран курс за безопасност. Работете с ниските дози и слагайте маски, очила и тялото е хубаво да е покрито, защото някои съставки действат и контактно, освен чрез парите си.

Тема "Предпазни мерки при пръскане на овошки?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: