• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всеки да напише по някоя весела случка или виц.
MamaMy - майстор
Току що обядвах едно кюфте и се сетих, че за някой са пости. За това го кръстих постно. Остана постна кайма за още две, но ще ги пекна довечера. Гледам да смазвам редовно грил тигана за да не ръждяса като валандъра. Ще трябва после да го търкам с ъглошлайфа. :-D
Киррил - специалист
Хайде целунете се де...

Прикачен файл:
Snap862736027.jpg
Snap862736027.jpg (46.71 KиБ) Видяна 173 пъти
hidrazin - майстор
съб апр 06, 2024 3:46 pmMamaMy написа:
..За това го кръстих постно...
Аз съм си накиснал във водка едни пръжки (постни, щото са с с лук).
А водката е за "разкисване" мускулните влакна на постните пръжки.
Ще гарнирам с постна, кисела туршия ... :?
:partyman:
MamaMy - майстор
Току що запостих пак. Тази кайма ми напомня за детството. Тогава кебапчетата и кюфтетата бяха такива сочни. Само като си спомня и ми се напълват устата със слюнка и пак ми идва апетита. Ще се въздържа обаче. Утре сме на постни яйца със сирене. Слагам малко свинска мас (постна) към олиото като подправка. Променя вкуса.
hidrazin - майстор
съб апр 06, 2024 11:12 pmMamaMy написа:
Утре сме на постни яйца със сирене. Слагам малко свинска мас (постна) към олиото като подправка. Променя вкуса.
За свинската мас (постната) - напълно съгласен че променя вкуса.
Турни и стръкове зелен лук (или малко стар) + щипка червен пипер. Хептен ще го промени - към хубаво. :-D
Аз утре ще мръхтя до към обяд. За тогава съм си намислил хапване от цейлонски чай + маймунски мозък + парче сирене или кашкавал (постни, от мляко).
Сирене или кашкавал ще реша на момента...
:partyman:
P.S. Маймунския мозък го знаеш, нали? Ма не пиши тук за да не "отваряме очите" на нЕкои ... :lol:
MamaMy - майстор
Аз по принцип яйцата така ги пържа. Задължително със стар запържен лук, пушен червен пипер и чили пипер. Слагам и малко черен пипер за аромат. Не прекалявай с маймунския мозък. Ще вдигнеш холестерола от толкова постно :wink:

ПП Смени чая с Ърлгрей. Има много по-богат вкус и аромат.
hidrazin - майстор
съб апр 06, 2024 11:53 pmMamaMy написа:
Не прекалявай с маймунския мозък. Ще вдигнеш холестерола от толкова постно
Ей сега го преместих. Пак. В другия крачол. :)
Че то няма да живеем със звездите...
съб апр 06, 2024 11:53 pmMamaMy написа:
Смени чая с Ърлгрей. Има много по-богат вкус и аромат.
В никакъв случай с черен чай! Особено пък съчетан тъпо, по английски с портокалови миризми.
Сменям го от време на време но със зелен. :-D
:partyman:
gogo7777 - майстор
съб апр 06, 2024 11:53 pmMamaMy написа:
Аз по принцип яйцата така ги пържа. Задължително със стар запържен лук, пушен червен пипер и чили пипер.
И аз така, но вместо мас слагам сланинка без значение каква....солена, пушена или варена. Отгоре ръся обилно с магданоз и захлупвам за минутка.
:drinkers:
Chefo77 - майстор
Аз съм зациклил на едно постно беконче. От веган е, значи е постно, нали?
Изобщо не е смешно, мискини такива!!!

Бирата, дето е от зърно, не може. Нали е веган, А? Що тъй?
А шефийорска бира дали може?

Чефо, как постно беконче? Свинята нали е всеядна, все е съгрешила, да знаеш!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Ако беше истина, нямаше да е толкова смешно" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: