От мобилни телефони до цифрови камери
nikolov333 - майстор
Имам един фургон на язовира, където няма ток и ползвам акумулатори за лед осветление и една GSM аларма, понеже два пъти вече го разбиват. Проблема е, че не винаги сменям навреме акумулаторите и много често се разреждат до край, което скъсява живота им. Сега си поръчах една готова платка за ограничаване на разряда до 10.5V, но ми се струва, че и тя ще консумира някакъв минимален ток когато я включа във веригата, понеже леко грее и без консуматори, затова искам да питам има ли някакъв начин, да се ограничи разреждането без сложни схеми, за да прекъсва веригата при пад на напрежението под 10V?
Прикачен файл:
IMG_20151001_012835.jpg
lov - майстор
По добре си помисли за едно фотосоларно панелче на покрива. Доста поевтиняха.
nikolov333 - майстор
Мисля за панел, ама мисля и как да го сложа отвътре на прозореца във фургона, че иначе няма да го намеря другия път като идвам :-D
Важното е да работи алармата..тя има Standby Current: <55mA Input Voltage: DC9V~12V и е с 6 батерии за Backup NI-HI AAA DC7.4V та си мисля с някакъв малък панел 5W/12V дали ще може да се зарежда директно алармата или да вземам с контролер ? http://elektronikabg.com/product/118/so ... talen.html
sbirov - специалист
Ето нещо за ограничаване на разряда - направо от скрапа :-D
Само от тия червеничките КТ-та не слагай, че имам много лоши спомени за тях още от детството :partyman:

Прикачен файл

Ligard.jpg
Ligard.jpg (86.97 KиБ) Видяна 1385 пъти
lov - майстор
nikolov333 написа:
Мисля за панел, ама мисля и как да го сложа отвътре на прозореца във фургона, че иначе няма да го намеря другия път като идвам :-D
Важното е да работи алармата..тя има Standby Current: <55mA Input Voltage: DC9V~12V и е с 6 батерии за Backup NI-HI AAA DC7.4V та си мисля с някакъв малък панел 5W/12V дали ще може да се зарежда директно алармата или да вземам с контролер ? http://elektronikabg.com/product/118/so ... talen.html
То от вандали оттърване няма но на прозореца става още по атрактивен. По добре на покрива хоризонтални два че да не гониш максимален ъгъл макар че не знам колко ти е консумацията и един може да те оправи. Правиш една рамка от винкел с болтове през покрива и гайките вътре така че да не могат да се развиват от вънка и да се свалят лесно. малко може да ги замаскираш като някаква площадка примерно или отдушник. Може да помислиш и нещо към алармата да ги сплаши кат се пипа.

Тема "Ограничаване разреждането на акумулатора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: