Пресовам с винтова преса, и при 100 литра материал губя около два-три литра сок грубо, не си заслужават риска.
Техниката, в зависимост от големината на отвора на куба, се свежда до сгъваема решетка/скара/ повдигната на няколко сантиметра от дъното, така че, през отворите да минава само сок. Ако куба е с достатъчно голям отвор, може да се изработи нещо като цяла кошница, един вид като фритюрник, гъстото вътре, сока отвън.
Аз лично с дестилацията приключих преди години, минах на ректификация.
В случая,когато една система работи при атмосферно налягане, приемам че е баня. При уплътнена- затворена, с минимален воден стълб-риза. Но това си е мое виждане, и нека не задълбаваме.
Техниката, в зависимост от големината на отвора на куба, се свежда до сгъваема решетка/скара/ повдигната на няколко сантиметра от дъното, така че, през отворите да минава само сок. Ако куба е с достатъчно голям отвор, може да се изработи нещо като цяла кошница, един вид като фритюрник, гъстото вътре, сока отвън.
Аз лично с дестилацията приключих преди години, минах на ректификация.
В случая,когато една система работи при атмосферно налягане, приемам че е баня. При уплътнена- затворена, с минимален воден стълб-риза. Но това си е мое виждане, и нека не задълбаваме.