Майтап, майтап, но темата се отдалечи и ще ви помоля да приключите защото няма да получа сериозни отговори така...
пон ное 06, 2023 7:17 pmТрифон П.Трифонов написа: При производството на дестилат за отлежаване, от който по късно правят коняк, французите залагат материал за преваряване с не повече от 28% алкохол. По народному- градуси.Оцетните пари са взривоопасни при концентрация от 5 до 16% и температура над 39 градуса. Каква ще е концентрацията в казана преди да кондензира не знам щот зависи колко е вкиснало виното, но температурата при всички случаи ще е доста над минималната за възможен взрив. Пропанбутана и метана имат нужда от доста по висока температура за да се самовзривят. Те затова колите работят с тях, дори и дизелите. Нафтата се пали от температурата развивана от сгъстяването, но метана и пропана - не.
За да се взривят някакви пари, то те трябва да са достигнали ниво на взривна концентрация.
Не зная колко точно е на оцетните пари, но бидейки те алкохолни, аз бих се придържал към препоръките френски.
Например, изпаренията на пропан и бутан, са опасни в рамките от 2% до 9%. Това е взривната концентрация на тази смес от газове.
При достигането на такава опасна концентрация на кое да е вещество, то трябва да има и условия за взрив. Някой да познае?! Иванов?!
Аз зная само двенки. От къде ли?!
Та Трифоне, като нещо не ти е ясно си трай или се пообразовай. Не може да си на всяка манджа мерудия.