Здравейте,
Искаме да осигурим нужната вентилация на професионална кухня с размери на помещението 50 кубични метра. Пред мен стоят няколко въпроса.
1. С какъв дебит да е вентилатора? Според мен ако на 2-4 минути се сменя въздуха ще е адекватна вентилацията. Това означава дебит от около 1200 кубика на час.
2. На какъв тип вентилатор да се спра. Вентилаторът ще е монтиран в аспиратора. Там температура ще се повишава, съответно е нужно да е метален. Но виждам, че има 2 вида вентилатори - правоъгълни и кръгли. Кой е по-добрият избор? От диаграмите, които разгледах ми се струва, че правоъгълните имат по-висок дебит при същата цена на продукта.
3. Коя фирма предлага качествени решения? Работил съм с Ostberger и цените им са поносими а качеството отлично. Други предложения?
Искаме да осигурим нужната вентилация на професионална кухня с размери на помещението 50 кубични метра. Пред мен стоят няколко въпроса.
1. С какъв дебит да е вентилатора? Според мен ако на 2-4 минути се сменя въздуха ще е адекватна вентилацията. Това означава дебит от около 1200 кубика на час.
2. На какъв тип вентилатор да се спра. Вентилаторът ще е монтиран в аспиратора. Там температура ще се повишава, съответно е нужно да е метален. Но виждам, че има 2 вида вентилатори - правоъгълни и кръгли. Кой е по-добрият избор? От диаграмите, които разгледах ми се струва, че правоъгълните имат по-висок дебит при същата цена на продукта.
3. Коя фирма предлага качествени решения? Работил съм с Ostberger и цените им са поносими а качеството отлично. Други предложения?